Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramotan poraz

Može li Dinamo gore od ovog? 'U karijeri nikad nisam dobio pet komada u Zagrebu'

Dinamo je teškim porazom od Salzburga na Maksimiru (1:5) kompromitirao šanse za prolaz skupine Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još uvijek nije ispao, matematički je još uvijek u borbi za prolaz, ali ovaj poraz teško je pao igračima.

Katastrofa Modrih na Maksimiru: Red Bull 'išamarao' Dinamo!

''Žao nam je svima zbog ovog rezultata i teškog poraza. Teško mi je išta reći nakon ovoga... Salzburg je bio bolji od nas, i večeras i u prvoj utakmici i svi smo kao momčad odgovorni za ovaj rezultat i našu igru. Trebamo sad prihvatiti kritike, vidjeti što smo krivo radili, prihvatiti stanje kakvo je i krenuti dalje, vidjeti što treba popraviti. Matematički je sve još moguće, moramo promijeniti neke stvari, dati sve od sebe, potruditi se da se ovo više ne ponovi. Vidjet ćemo kako će to izgledati u idućoj utakmici. Hvala svim navijačima na podršci na utakmici i hvala što su došli u velikom broju, žao nam je što ih nismo uspjeli razveseliti'', rekao je vratar Eduardo nakon utakmice.

U Salzburgu je stoperski par Šimunić - Sigali djelovao vrlo loše pa je Zoran Mamić na Maksimiru odlučio na teren poslati Taravela i Šimunovića. No, ni oni nisu odigrali dobro.

''Teško je svima u momčadi... Salzburg je definitivno bolji, ali mislim da nisu baš toliko bolji kako je večeras ispalo. Šteta jer nije trebalo biti 5:1, imali smo prilika za zabiti pogodak, nažalost nije bilo ništa osim tog jednog pogotka Henriqueza. Dobra su momčad, ali mi moramo puno bolje izgledati na terenu. Žao mi je zbog ovog poraza i žao nam je svima jer smo iznevjerili navijače koji su nas bodrili. Hvala svima koji su došli na utakmicu'', Jozo Šimunović, a nadovezao se Taravel:

''Teško nam je svima zbog teškog poraza od Salzburga, htjeli smo odigrati dobru utakmicu, razveseliti navijače i sve u klubu. Nažalost, Salzburg je puno bolja momčad i trebamo vidjeti gdje smo mi radili greške u ovoj utakmici. Činjenica je da smo primili pet pogodaka i naravno da stoperi snose dio odgovornosti, ali obranu ne igraju samo stoperi nego cijela momčad'', kazao je Jeremy Taravel.

I pomoćni trener Igor Cvitanović bio je vidno utučen.

''U svojoj karijeri nisam nikada dobio pet komada u Zagrebu. Neshvatljivo mi je da možeš ovako izgledati i tako igrati doma, utučen sam... Možemo se vaditi na zaleđe, jer, diskutabilna su zaleđa kod drugog i trećeg gola, ali to ne mijenja da je Salzburg bolja ekipa. Vruć sam i pod dojmom sad nakon utakmice, gledali smo sad malo dijelove s utakmice i teško mi je nešto pametno reći. Rijetko plačem u životu, ali ovo je jedan od težih dana od 1989. godine, otkad sam u Dinamu. Boli me jer ne mogu shvatiti igrače koji imaju ovakvu priliku da im se ovo događa. Moram spomenuti da i kad smo dobro igrali nije nas htjelo, od 10 europskih utakmica dvije smo odigrali daleko najlošije i to obje protiv Salzburga'', zaključio je Cvitanović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider