Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad sjede na klupi

Mourinhov odnos prema frustriranim zvijezdama: Casillas kao primjer!

Trener Chelseaja Jose Mourinho otkrio je kako nikada igračima koji nisu igrali nije objašnjavao razloge svojih odluka, bez obzira kolike zvijezde u klubu i svjetskom nogometu bili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Igrači koji sjede na klupi su nesretni i frustrirani, ali moraju biti strpljivi. Nemam tajnu kako ih držati sretnima. Mislim da su nesretni i frustrirani, ali istina je da, ako želiš biti profesionalac i igrati na visokoj razini, ne trebaš biti sretan. Svi su oni profesionalci. Momčad i klub su važniji od njih", tvrdi Mourinho i nastavlja:

"Mark Schwarzer još nije odigrao ni sekundu, ali ako će igrati protiv Stoke Cityja, bit će spreman. Možda imamo tajne kako ih trenirati svaki dan, ali ne i kako ih učiniti sretnima."

Pojasnio je svoj primjer "momčadi iznad pojedinca" na Mikelu.

"Mislim da je svatko spreman žrtvovati se za momčad. Mikel je prvu utakmicu odigrao protiv Newcastlea i bio je naš najbolji igrač. Kako može biti naš najbolji igrač, a nije igrao tri mjeseca? Zato jer trenira na vrhunskoj razini svaki dan. Tužan, frustriran, nesretan? Možda. Ali je profesionalac", kaže portugalski trener.

Naravno da su se svi ubrzo sjetili Ikera Casillasa, koji je proživljavao teške trenutke dok je Mourinho vodio Real Madrid.

"Igrači znaju da moje odluke ne favoriziraju određenog igrača. Radim ono što mislim da je najbolje za momčad u tom trenutku. To je tako."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider