Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će nezamjenjiv

Mourinhov bingo: Barcelona ga nije znala iskoristiti…

Cesc Fabregas apsolutni je hit među navijačima Chelseaja nakon prve utakmice u novoj sezoni Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je uvjerljivije od ostalih favorita startao u sezoni. Manchester United je šokiran 'labuđim pjevom' na Old Traffordu (Swansea), Liverpool i Arsenal su se nekako izvukli od remija, a jedino je Manchester City bez većih problema riješio protivnika.

Nakon primljenog pogotka od Burnleyja Mourinhov je stroj odgovorio žestoko s tri komada do kraja prvog dijela utakmice. Zabio je Diego Costa u debiju u Premier ligi, Schurrle je golom opravdao mjesto u prvih 11, a sjajno je krenuo i Branislav Ivanović kojem nije strano zabiti. No, čovjek koji je sve oduševio zove se Cesc Fabregas.

Sudjelovao je u gotovo svim napadima Bluesa, dva puta asistirao i diktirao tempo cijele utakmice. Pojačanje vrijedno 38 milijuna eura sigurno će se isplatiti Mourinhu koji je oduševljen Kataloncem.

''On je bio igrač utakmice, zajedno s Nemanjom (Matićem) kontrolirao je igru. Prošle sezone nismo mogli tako kontrolirati utakmicu kao sada'', rekao je Mourinho i nastavio o Fabregasu:

''Kada je netko vaš prvi izbor za pojačanje onda baš i ne možete pogriješiti. Dugo smo bili u istoj ligi, skoro 10 godina u Engleskoj i Španjolskoj i točno znam što može. U Barceloni je bio lažna devetka, pa desetka i krilo, ali i on i ja znamo koja mu je najbolja pozicija.''

Portugalac smatra kako Barcelona nije znala iskoristiti Fabregasa mijenjajući mu pozicije. On tvrdi kako je Fabregas savršen igrač na poziciji razigravača. Ono što je, primjerice, Luka Modrić igrao prošle sezone u Realu kada mu je partner u sredini veze bio Xabi Alonso. To je sada Fabregasu Nemanja Matić i iako je tek sezona počela, čini se kako se rodilo jedno sjajno partnerstvo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider