Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
100 milijuna eura

Prvi pick za iduće ljeto: Mourinho našao zamjenu za Rooneyja!

Tek što je završio ovoljetni prijelazni rok, veliki klubovi već gledaju prema idućem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda trenutno ima tek 30 godina, Wayne Rooney već je neko vrijeme daleko od svojih najboljih dana kada je bio u uskom krugu najbolji napadača na svijetu.

Četiri godine stariji Zlatan Ibrahimović pravi je dokaz kako godine ne moraju značiti baš puno, dok se Rooneyja sve češće povezuje s odlaskom iz Manchester Uniteda.

Blizu je bio i minule zime, kada je na Old Traffordu stolovao Louis van Gaal. Tada je Shanghai Shenhua ponudio mu trogodišnji ugovor vrijedan 75 milijuna eura, Kinezi bi se lako s Englezima dogovorili oko odštete, ali Rooney je odbio otići.

Otkako je došao Jose Mourinho, Rooney je proigrao - postigao jedan pogodak i upisao dvije asistencije u prva tri kola Premierlige. Posebno je važna bila ona u drugoj minuti sudačke nadoknade na gostovanju kod Hull Cityja, kada je napravio više od pola posla i kao na pladnju poslužio strijelca Marcusa Rashforda.

Jedno je sigurno - Mourinho neće štedjeti

Unatoč tome, Mourinho ga ne vidi u svojim dugoročnim planovima, a engleski mediji pišu da već zna tko bi trebao Rooneyja zamijeniti. To je Antoine Griezmann koji iza sebe ima dvije fantastične sezone u Atletico Madridu za kojeg je u svim natjecanjima zabio 57 golova i upisao 13 asistencija.

Griezmann je bio najzaslužniji igrač za Atleticov dolazak do finala Lige prvaka prošle sezone, u ljeto 2017. će imati 26 godina i Mourinho ga vidi kao dugogodišnju napadačku opciju.

Izlazna klauzula koju francuski reprezentativac ima u ugovoru s Atleticom iznosi točno 100 milijuna eura, a čak i ako United to ne uspije spustiti u pregovorima, Mourinho će krenuti u kupnju. Nije štedio ovog ljeta na odštetama za Pogbu, Mkhitaryana i Baillyja te na plaći Ibrahimoviću - neće ni na ostalim igračima za koje procijeni da su top klasa i da će pojačati Crvene vragove.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider