Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pod istragom FA-a

Mourinho 'zapalio vatru' uoči najvećeg engleskog derbija

Večeras je na rasporedu najveći engleski nogometni derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras je na rasporedu derbi u Engleskoj između dvije najtrofejnije momčadi Premierlige Liverpoola i Manchester Uniteda. Iako ih se ne smatra favoritima za naslov prvaka ni ove sezone, dvoboj ova dva kluba uvijek privlači mnoštvo pozornosti. Razlog više tome leži u činjenici da je od ove godine menadžer 'crvenih vragova' karizmatični portugalski stručnjak Jose Mourinho, koji nije propustio odigrati svoj tipični psihološki rat uoči ogled.

Samo dan uoči utakmice Mourinho je u razgovoru s novinarima ismijao njemačkog menadžera na klupi Liverpoola Jürgena Kloppa i njegov način vođenja utakmica. Klopp se toliko uživi u svaku utakmicu da unutar i izvan svog trenerskog prostora trči, skače, urla, maše rukama.

"Ja sam ovdje da vodim momčad, a ne da mašem rukama po zraku", izjavio je Mourinho na konferenciji za novinare.

'Ljubav' između Kloppa i Mourinha razvila se još 2013. godine kada je Nijemac kao trener Borussije Dortmund izbacio madridski Real u polufinalu Lige prvaka. Njihovo rivalstvo nastavilo se i prošle sezone kada je Klopp još jednom porazio Mourinhovu momčad, Chelsea, u drugom dijelu premierligaške sezone.

Ovo je samo nastavak na priču iz prošlog tjedna kada je Mourinho prozvao odluku Engleskog nogometnog saveza (FA) da za susret imenuju Anthonyja Taylora, suca iz Manchestera.

"Mislim da je gospodin Taylor jako dobar sudac, ali mislim da netko namjerno stavlja veliki pritisak na njega i da će mu u toj situaciju biti jako teško odraditi dobru utakmicu", rekao je Mourinho, a njegova izjava našla se pod istragom FA-a.

Navijači Liverpoola također su se žalili na tu odluku, pogotovo ako se zna Taylorova statistika u susretima kada sudi Unitedu, a kada sudi Liverpoolu. U 14 dvoboja koliko im je 'njihov' sudac dijelio pravdu Manchester je slavio u njih 10 te je dobio svega 16 žutih kartona. U 22 susreta koliko je sudio Liverpoolu 'Redsi' su pobijedili u svega 12, a Taylor im je pritom podijelio 36 žutih i jedan crveni karton. 

Hoće li se nova psihološka igrica obiti o glavu Joseu Mourinhu ili će uspjeti u svom naumu da izbaci iz takta inače vrlo temperamentnog Kloppa saznat ćemo večeras od 21 sat kada kreće utakmica na Anfieldu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider