Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pukla ljubav

Moratti napustio 'najveću ljubav' u koju je ulupao 1.5 milijardu eura!

Nakon skoro 20 godina provedenih na San Siru bivši vlasnik talijanskog nogometnog velikana Intera Massimo Moratti napustio je klub nakon sukoba s novim vlasnikom Erickom Thohirom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do raskola je došlo zbog različite vizije oko budućnosti kluba. Moratti je u listopadu prošle godine prodao Inter indonezijskom biznismenu za 350 milijuna eura nakon čega je imenovan počasnim predsjednikom. 'Ljubav' između Morattija i Thohir je trajala svega godinu dana nakon čega je Moratti odlučio napustiti sve funkcije u klubu. Inter je napustio i njegov sin Angelomario, ali i direktori Rinaldo Ghelfi i Alberto Manzonetto. Tvrtka "Internazionale Holding Srl", koju vode Moratti i njegovi sinovi Angelomario i Giovanni drži u vlasništvu 29,5 posto kluba.

Moratti je preuzeo vodstvo Intera 1995. godine i tijekom njegove vladavine "Nerazzurri" su osvojili pet naslova talijanskog prvaka, Ligu prvaka, Kup Uefa, svjetsko klupsko prvenstvo, četiri nacionalna kupa, te četiri nacionalna Superkupa. U 18 godina koliko je vodio klub Moratti je potrošio čak 1.5 milijardi eura na transfere.

Morattijev otac Angelo također je bio predsjednik Intera i to od 1955. do 1968. godine u eri koja je nazvana 'La Grande Inter'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider