Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ovo je smiješno'

Moggi oslobođen svih optužbi: Juve traži 443 milijuna i dva oduzeta naslova

Bivši sportski direktor Juventusa Luciano Moggi oslobođen je svih optužbi u 9-godišnjem procesu 'calciopoli' zbog kojeg je 'Stara Dama' izbačena u Seriju B, te su joj oduzeta dva naslova prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhovni sud u Italiji odbacio je sve optužbe protiv Moggija, kojeg se teretilo za sportsku prijevaru i zavjeru protiv talijanskog nogometa. Prvotno je bio osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, no optužbe za sportsku prijevaru su odbačene, dok je druga o zavjeri protiv nogometa otišla u zastaru.

Još jedan Juventusov direktor Antonio Giraudo izbjeći će godinu i osam mjeseci zatvora, također zbog odlaska njegovih optužbi u zastaru.

Vrhovni sud uvažio je i dvije žalbe talijanskih sudaca upletenih u 'calciopoli', no Massimo De Santis nije bio te sreće.

Podsjetimo, u ljeto 2006. godine Juventus je osvojio drugu uzastopnu titulu u Seriji A kada je skandal 'calciopoli' uzdrmao Apeninski poluotok. Juventus je izbačen u Seriju B, te je ostao bez spomenuta dva naslova prvaka Italije.

Juventus je optužen za ilegalne odnose sa sucima, a glavni akter u cijeloj toj priči bio je Moggi. On je navodno zaključavao suce u klupske prostorije i prisiljavao ih da prime njegove poklone koji su služili kao mito u namještanju utakmica.

"Trebalo je devet godina da se dokaže da tijekom te dvije sezone nije bilo ničega ilegalnoga. Ovo suđenje je proteklo na čudan način, vuklo se devet godina, a završeno je kao da se ništa nije ni dogodilo", istaknuo je Moggi.

Juventus sada traži 443 milijuna eura zbog propalih poslova, kada je momčad igrala u Seriji B, kao i zbog narušene reputacije. Osim toga, čelnici Juventusa traže i povratak dva oduzeta 'Scudetta'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider