Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Dosta toga ovisi o nama'

Modrić uoči kapetanskog debija: Mislim da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku

Hrvatsku će u četvrtak protiv Azerbajdžana prvi put s kapetanskom trakom predvoditi veznjak Reala Luka Modrić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dan uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2016. protiv Azerbajdžana u Bakuu izjavio je kako bi sve osim pobjede bio neuspjeh iako je Azerbajdžan napredovao od prošlogodišnje utakmice u Osijeku koja je završila pobjedom Hrvatske 6-0, odnosno otkako je reprezentaciju preuzeo hrvatski stručnjak Robert Prosinečki.

"Dosta toga ovisi o nama, ali Azerbajdžan je drugačija ekipa nego što je bila u Osijeku. Imaju novog trenera i zadnje dvije utakmice su odigrali na dobrom nivou, izvukli su neriješeno kod Norvežana i to pokazuje da su napredovali i da ćemo teže do pobjede. Ali, ponavljam, ako mi budemo pravi, ako odigramo na potrebnoj razini, jer znamo koliko na sutrašnja pobjeda znači, vjerujem da ćemo ju i ostvariti", izjavio je Modrić.

Član madridskog Reala u četvrtak će, šest dana prije svog 30. rođendana, po prvi puta u karijeri u svom 85. nastupu kao kapetan povesti Vatrene na travnjak.

"Ponosan sam i sretan što u prvi put biti kapetan reprezentacije, to je velika čast i odgovornost. Vjerujem da će moj kapetanski debi završiti pozitivno i da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku", rekao je Modrić.

Azerbajdžanski izbornik Robert Prosinečki ponovio je kako je Hrvatska veliki favorit u četvrtak, no kako će on sa svojom momčadi pokušati prirediti iznenađenje.

"Javnost ovdje isto voli pobjeđivati, svuda postoji nekakav pritisak, ali i oni znaju s kim sutra igramo, s jednom od najjačih ekipa u Europi. Mi smo se dobro pripremili, dat ćemo sve od sebe, utakmice protiv Malte i Norveške podigle su nam samopouzdanje i pokazale da možemo igrati dobar nogomet, tako da Hrvatskoj neće biti nimalo lako. Očekujem motiviranu Hrvatsku koja će ovdje željeti praktički završiti kvalifikacije. Hrvatska je, bez daljnjega, favorit i željet će što prije dobiti utakmicu. Mi se nadamo da tako neće biti", izjavio je Prosinečki.

Kako je to izgledalo u Bakuu pogledajte u prilogu našeg reportera Saše Lugonjića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider