Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika čast

Novo priznanje za Modrića: Prvi Hrvat kojemu je ovo uspjelo!

Modrić je postao prvi hrvatski nogometaš koji je uvršten u momčad godine krovne nogometne organizacije Starog kontinenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić dobio je još jedno priznanje za svoje sjajne predstave. Uvršten je u najbolju momčad 2016. godine u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Bio je to 16. Uefin izbor za najboljeg nogometaša, a Modrić je postao prvi hrvatski nogometaš koji je uvršten u momčad godine krovne nogometne organizacije Starog kontinenta. UEFA je na svojoj internetskoj stranici ponudila 40 kandidata, a navijači su odabrali 11 najboljih.

Igrači Reala i Barcelona dominiraju izborom, Buffon rekorder

Ukupno je prikupljeno 7,1 milijuna glasova, veznjak Real Madrida i Vatrenih osvojio je ukupno četvrtu poziciju sa 381,234 glasova. Novo je to priznanje za Modrića koji se već našao u idealnih 11 L'Equipa.

Novo je to priznanje navijača za Modrića nakon što su članovi najvećeg rivala Barcelone upravo njega izabrali za igrača kojeg bi najviše voljeli gledati u dresu Barcelone.

Ispred njega bili su samo njegovi suigrači iz Kraljevskog kluba Sergio Ramos (488,908) i Cristiano Ronaldo (450,220) i Barcelonin majstor Lionel Messi (418,449). Po četvrti put momčad godine predvodi vratar Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon koji je s 38 godina postao najstariji igrač koji je uvršten u idealnih 11.  

U posljednjoj liniji su branič Juventusa Leonardo Bonucci, Španjolci Gerard Pique (Barcelona) i Sergio Ramos (Real Madrid), te Nijemac Jerome Boateng (Bayern). Ramos je šesti put uvršten u momčad godine što je od braniča uspjelo jedino Carlesu Puyolu. Pique je peti puta u momčadi godine, a Boateng i Bonucci po prvi put.

Modrić u momčadi nakon tri neuspješna pokušaja

Veznu liniju predvodi naš Luka koji je prvi put ušao u momčad nakon tri neuspjela pokušaja (2008, 2011, 2014). Uz njega je i suigrač iz Reala Nijemac Toni Kroos, te Barcelonin 'fantasista' Andres Iniesta. Za Iniestu je to šesti plasman u momčad godine, a Kroosu drugi.

Najviše glasova među napadačima dobili su Ronaldo, Messi i topnik Atletico Madrida Antoine Griezmann. Ronaldu je to čak 11 izbor u momčad godine, Messiju osmi, a Griezmannu prvi.

Najviše glasača je bilo iz Europe (48 %), a nakon tog iz Azije (25 %) i Južne Amerike (9%). Najviše glasača je imalo između 18-24 godine (62 %), a ukupno gledano najviše glasova su dobili igrači Real Madrida (24 %) i Barcelone (16 %).

MOMČAD GODINE (4-3-3): Gianluigi Buffon (Juventus/Ita) - Leonardo Bonucci (Juventus/Ita), Gerard Pique (Barcelona/Špa), Sergio Ramos (Real Madrid/Špa), Jerome Boateng (Bayern/Njem) - Andres Iniesta (Barcelona/Špa), Toni Kroos (Real Madrid/Njem), LUKA MODRIĆ (Real Madrid/HRV) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Por), Antoine Griezmann (Atletico Madrid/Fra), Lionel Messi (Barcelona/Arg).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider