Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvat u samom vrhu

Modriću novo superpriznanje i veliko iznenađenje: Ovo se Ronaldu neće svidjeti

Luka Modrić dobio je još jedno veliko priznanje, a Cristianu Ronaldu zacijelo se jedna stvar neće svidjeti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid dominira u FIFA-inoj momčadi godine koju su izabrali profesionalni nogometaši širom svijeta, a koja će službeno biti objavljena u ponedjeljak, kada će biti obznanjeno ime i najbolje nogometaša godine.
Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Toni Kroos i hrvatski reprezentativac Luka Modrić predstavnici su Reala u FIFA-inih „prvih 11 godine“, otkriva madridska Marca.

VIDEO Ronalda bacio u sjenu: Pogledajte kome su navijači Reala priredili velebne ovacije

Kako je Cristiano Ronaldo glavni favorit u izboru za igrača godine, prilično je jasno da će Real na FIFA-inoj gala večeri pokupiti vrhnje. Marca doznaje da će u FIFA-inih prvih 11 biti još Lionel Messi i Antoine Griezmann, dok je ostatak momčadi još uvijek nepoznanica.

Idealnu momčad godine izabrala je i UEFA, odnosno čitatelja njezina portala: Gianluigi Buffon - Jérôme Boateng, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci - Luka Modrić, Toni Kroos, Andrés Iniesta - Lionel Messi, Antoine Griezmann i Cristiano Ronaldo.

I u tom izboru Real ima najviše igrača, četvoricu, iz FIFA-ina sastava nedostaje samo Marcelo, a Barcelona je druga s tri igrača. Barcelona još uvijek drži rekord ukupnog broja igrača koji su birani u UEFA-inu momčad godine. Godine 2009. i 2011. imala ih je čak šest.

Modrić je prvi hrvatski nogometaš koji je izabran u UEFA-inu momčad godine. Do sada je triput bio nominiran (2008., 2011. i 2014.), ali tek sada je prvi put izabran. Cristiano Ronaldo rekordni je jedanaesti put, deseti zaredom, biran u idealnu momčad godine u izboru UEFA-e.

Međutim, jedan podatak zacijelo se neće svidjeti Ronaldu. Kako sarkastično primjećuju neki katalonski mediji, poslovično tašti Ronaldo mogao bi dobiti napad ljubomore kada shvati da je Sergio Ramos dobio više glasova. Ronaldo je dobio 450.220, a Ramos 488.908. Messi je treći sa 418.449, a Modrić četvrti sa 381.234 glasova.

UEFA-ina momčad godine bira se od 2001., a do sada je samo španjolska Primera uvijek imala barem jednog člana u prvih 11.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider