Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stotinu najboljih

Modrić dobio veliko priznanje: Ronaldo na tek šestom mjestu!

Britanski Telegraph napravio je listu najboljih 100 nogometaša Premier lige svih vremena i na njoj se našao jedan Hrvat - Luka Modrić!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modrić se nalazi na 68. mjestu i to je veliko priznanje jer Engleska je ipak kolijevka nogometa, a njena liga jedna od najboljih na svijetu.

Veliki udarac za Real pred okršaje s Liverpoolom i Barcelonom

No "kolijevka nogometa" treba biti uzeto kao uvjetno jer među deset najboljih na toj listi nogometaša samo su tri engleza - Paul Scholes, Frank Lampard i Alan Shearer. A prvi je, ako je itko sumnjao, Ryan Giggs! Slijede Thierry Henry, Roy Keane, Alan Shearer i Paul Scholes.

Cristiano Ronaldo je pak na šestom, Steven Gerrard na 11. i Wayne Rooney na 14. mjestu. David Beckham je na 21. mjestu. Stoga, kad se pogledaju sva imena, velika je stvar da se na listi nalazi i naš reprezentativac.

"Modrić je bio dio klupskog napretka prema kojemu je Tottenham iz srednjeg, postao klub iz gornjeg dijela ljestvice. Hrvatski igrač bio je važan dio tog procesa. Klub ga nikad nije želio pustiti jer im je donio viziju, napredak i dodatno obogatio tradiciju", stoji u opisu našeg veznjaka koji je u 127 nastupa zabio 13 pogodaka.

Premier liga se u aktualnom formatu igra od 20. veljače 1992. godine i zato na listi nema nogometaša koji su igrali ranije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider