Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

'Modri' kukaju za atmosferom, a onda se skamene na polupraznom Celtic Parku

Što ti je nogomet, Dinamo je odigrao možda i najbolju utakmicu na europskim gostovanjima u posljednjih tko zna koliko godina i opet je izgubio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šansi koliko hoćeš, no golova nema. Gledajući sve te promašaje svojih igrača na Celtic Parku, Zdravko Mamić mora da je kriknuo „dajem kraljevstvo za strijelca“. Čini se da će ipak morati malo dublje posegnuti u džep.

FOTO Slabašni Celtic uzeo tri boda: Dinamo propustio povijesnu priliku!

Zoran Mamić najvjerojatnije se uoči utakmice najviše plašio da njegova momčad pod dojmom legendarnog stadiona i bučne publike ne primi pogodak u otvaranju utakmice. No, upravo se to dogodilo, Celtic je poveo već u 6. minuti nakon pogreške Dinamove obrane koja je kao ukopana pratila akciju Škota. Trener „modrih“ loš je ulazak u utakmicu protumačio impresioniranošću svojih igrača atmosferom na stadionu. Što bi tek bilo da je stadion bio pun a ne poluprazan?

Dinamovim igračima malo što odgovara: kukaju za gledateljima i dobrom atmosferom, a kad dođu na stadion gdje toga ima, onda su impresionirani. Da se "modri" nisu "skamenuli" na startu utakmice, vjerujemo da barem ne bi izgubili. Rani gol u bitnome je odredio utakmicu, „modri“ su krenuli po izjednačenje svim snagama, a Škoti su se povukli i čekali šansu iz kontre. Kada se sve zbroji i oduzme, Dinamo je po šansama trebao pobijediti Celtic s dva razlike, ali u nogometu se ne broje šanse već golovi.

Sijevalo je prema golu Celtica sa svih strana, da Dinamo ima boljeg centarfora, mogao je zabiti barem tri-četiri gola. Wilson je ulazio u šanse, i to je pokazatelj kvalitete, ali još jednom se vidjelo da ima problema s realizacijom. Nije imao ni sreće, kad bi dobro opalio, lopta bi završila na vratnici.

Opet se pokazalo da Dinamo teško može pobijediti ako Soudani nema svoj dan. Alžircu je u proteklih nekoliko utakmica ulazilo sve što bi puknuo, ovaj put ništa mu nije polazilo za nogom. Nije tragedija izgubiti od Celtica u Glasgowu, ali kada se ovako izgubi, onda to mora peći. U biti ništa novo, klasični Dinamov poraz koji kida živce. I tako već desetljećima. I kad je osjetno bolji jednostavno nije u stanju zabiti ili barem ne primiti gol pa izvući remi.

Moral „modrih“ možda je potonuo nakon ovakvog poraza, no, ništa još nije gotovo, Dinamo je još uvijek u debeloj igri za prolaz dalje. U sljedećem kolu gostuje u Salzburgu. Tamo će morati izvući barem remi ako želi zadržati izgledne šanse.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider