Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbogom San Siro

VIDEO Pogledajte kako će izgledati novi stadion Milana

Talijanski nogometni div Milan otkrio je inicijalni plan izgradnje novog stadiona s 48 tisuća sjedećih mjesta, čime bi prekinuo dugogodišnju suradnju i dijeljenje San Sira s gradskim rivalom Interom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je korisnik San Sira od 1926. godine, a Inter od 1947. Ako sve prođe bez problema, Inter bi od 2018. godine mogao postati jedini korisnik stadiona izgrađenog davne 1925. godine.

Milan je ranije ovog tjedna objavio vijest da je poslao ponudu za kupnju građevinskog zemljišta u urbanom dijelu Portella (Okrug Milana), a danas je objavio i projekciju svog budućeg stadiona kojeg će projektirati grupa Arup, koja je radila na dizajnu minhenskog stadiona Allianz Arene, te izgradnji 'Ptičjeg gnijezda', odnosno Olimpijskog stadiona u Pekingu. Novi Milanov stadion bit će udaljen svega pet kilometara od San Sira.

Prema prvim izračunima stadion, na kojem će raditi i svjetski popularni arhitekt Emilio Faroldi, će koštati oko 240 milijuna eura, a trebao bi biti u funkciji za sezonu 2018/2019. Priča se da je inspiracija za novi stadion stigla od aktualnog stadiona londonskog Arsenala - Emiratesa.

Konačno odobrenje za početak izgradnje stadiona Milan bi trebao dobiti u ožujku ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider