Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalni redizajn

Mijenjaju trenera, kapetana i dovode otkriće Premierlige

U ozbiljnim klubovima već se uvelike rade planovi za iduću sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Newcastle je u jednoj od 'onih' sezona, kad su daleko od europskih natjecanja i relativno sigurni u ostanak u Premierligi.

Uoči posljednjih šest kola Svrake su bliže dnu nego vrhu, nalaze se na 13. poziciji sa svega devet pobjeda u 32 kola i devet bodova više u odnosu na pozicije koje vode u Championship, zbog čega su navijači, ali i vlasnik Mike Ashley okrenuti prema idućoj sezoni.

Prvi potez mu je, pišu engleski mediji, smjena aktualnog trenera Johna Carvera koji je doveden kao prijelazno rješenje nakon odlaska Alana Pardewa. Ashleyeva želja je bivši engleski izbornik Steve McClaren koji je poslije otkaza kojeg mu je na Wembleyu potpisao Slaven Bilić trenirao Twente, Wolfsburg i Nottingham Forest, a ove sezone pokušava vratiti Derby County u najviši rang engleskog nogometa.

S dovođenjem McClarena ne bi smjelo biti problema, tim više ako ne uspije izboriti povratak Derbya u Premierligu.

Dok Newcastle radi na dovođenju novog menadžera, aktualni razmišlja o promjeni kapetana. Carver želi kapetansku traku oduzeti 33-ogodišnjem Fabriciju Colocciniju i dati ju 25-ogodišnjem Darylu Janmaatu. Nizozemac je nakon sjajnih nastupa za Feyenoord i reprezentaciju na SP-u u Brazilu potpisao za Svrake među kojima je ove sezone jedan od najboljih igrača, ali Coloccini nije okrenuo leđa Newcastleu čak ni onda kad su prije nekoliko godina ispali iz lige, u klubu je od 2008. i navijači izuzetno cijene njegovu lojalnost i borbeni pristup u svakoj utakmici.

Treća (bitna) promjena koja se sprema u Newcastleu bit će i najteže izvediva. Na meti predsjednika Ashleya je odlični QPR-ov napadač Charlie Austin koji je ove sezone postigao čak 17 golova. Na ljeto Austin ulazi u zadnju godinu ugovora, a ako Queens Park Rangersi ostanu u Premierligi sigurno neće štedjeti na novom ugovoru. Ako, pak, ispadnu, onda će Austinov odlazak biti vrlo vjerojatan, a problem bi za Newcastle mogao nastati u činjenici da stasitog napadača trenutno vreba 'pola' Premierlige...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider