Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sedam dugih godina

VIDEO Pogledajte ludo slavlje: Middlesbrough se vraća u Premierligu!

U posljednjem kolu Championshipa u izravnom okršaju trebao im je bod na domaćem terenu. I uspjeli su.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Burnleyja plasman u Premierligu izborio je i Middlesbrough nakon što je u susretu posljednjeg kola Championshipa odigrao 1:1 protiv izravnog suparnika Brighton & Hove Albiona.

Bio je to izravan dvoboj za drugo mjesto koje vodi u elitno društvo engleskog nogometa nakon što je Burnley i prije zadnjeg kola osigurao promociju.

Middlesbroughu je za osvajanje drugog mjesta trebao bod, dok je goste u viši rang vodila jedino pobjeda. Na koncu je završilo 1:1 i Boro se vratio u Premierligu iz kojeg je ispao 2009. godine.

Domaćin je poveo u 19. minuti golom Ricarda Stuania, izjednačio je Dale Stephens u 55. minuti, no samo četiri minute kasnije Stephens je isključen. S igračem manje gosti nisu uspjeli niti jednom ozbiljnije ugroziti suparnička vrata i novu priliku za plasman u Premierligu tražit će kroz kvalifikacije.

Za preostalu, treću kartu koja vodi u viši rang natjecanja borit će se četiri kluba. U polufinalu se sastaju Sheffield Wednesday i Brighton & Hove Albion, te Derby County i Hull City. Prve utakmice su 13. i 14. svibnja, a uzvrati 16. i 17. svibnja. Finale je 28. svibnja na Wembleyju.

Iz Premiershipa je ispala Aston Villa, a preostala dva putnika u niži rang natjecanja bit će iz trojca Norwich City, Sunderland i Newcastle United.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider