Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevi s asom u rukavu

Barca i Bayern ulaze u "rat" za bivšu zvijezdu Reala

Katalonci su otišli korak dalje od Bavaraca, već su uspostavili prve kontakte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ljetnom prijelaznom roku visoko na listi želja Barcelone i Bayerna bit će Mesut Özil.

Sjajni ofenzivni veznjak Arsenala već nekoliko mjeseci ne uspijeva postići dogovor s klubom oko produženja novog ugovora, a sadašnji mu istječe 30. lipnja 2018.

Ukoliko u iduća četiri mjeseca Özil ne potpiše, ući će u zadnju godinu ugovora s Topnicima, a to automatski znači i manju odštetu koju će za njega morati platiti zainteresirani klubovi.

U prvom redu to su Barcelona i Bayern.

Real se može uplesti

El Confidential piše kako su se iz Barcelone već raspitivali kod Özilovih menadžera kako razmišlja njemački reprezentativac odnosno je li spreman doći na Camp Nou.

Nejasno je da li bi u transfer bio uključen možda naš Ivan Rakitić kojeg španjolski mediji sve češće sele na Otok ili bi se Barca dogovarala s Arsenalom bez razmjene igrače, isključivo kroz plaćanje odštete.

U cijeloj priči treba istaknuti kako se može uplesti i Real Madrid koji je prilikom prodaje Özila u ugovor ugradio opciju prvokupa. Preciznije rečeno, Arsenal je dužan obavijestiti Madriđane onog trenutka kad budu spremni prodati Özila, a onda Florentino Perez i društvo imaju rok od 48 sati da se odluče hoće li izjednačavati ponudu i vratiti Özila na Santiago Bernabeu.

Osim Barce, drugi europski velikan koji pozorno prati Özilovu situaciju u Arsenalu je minhenski Bayern. Kao njemački reprezentativac Özil bi se volio vratiti u državu u kojoj je rođen, a Bavarci su jedini od 18 klubova iz Bundeslige koji bi bili spremni platiti onoliko koliko će biti potrebno Arsenalu za odštetu i igraču za plaću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider