Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bljeskom srušio legende

Messi se 'vratio': Evo što je rekao nakon dva rekorda u tri dana

Postigavši tri gola u pobjedi Barcelone na gostovanju kod APOELA (4-0) Lionel Messi je stigao do brojke od 74 gola i postao najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekako je tih bio Leo Messi ove jeseni, no onda su sijevnula dva hat-tricka u tri dana kojima je srušio dva velika rekorda, najbolji je strijelac u povijesti Primere i Lige prvaka.

Messi je do gostovanja na Cipru dijelio rekord Lige prvaka sa Španjolcem Raulom. Na trećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca u 'elitnom razredu europskog nogometa' je Portugalac Cristiano Ronaldo sa 70 golova.

''Kakav je osjećaj skinuti taj rekord? Fantastičan! Srušiti ovakav rekord u ovakvom natjecanju je prekrasna stvar'', rekao je Messi, ali i dodao:

''Na stranu to, bitno je da smo pobijedili u ovoj važnoj utakmici. Dobro smo igrali i napravili ono što je najbitnije - osvojili tri boda. Moramo nastaviti ovako igrati kako bismo ispunili zacrtane ciljeve.''

Nevjerojatni Argentinac je prije četiri dana postao i najbolji strijelac u povijesti španjolske Primere. U Barcinoj pobjedi protiv Seville (5-1), Messi je postigao tri gola stigavši do brojke od 253 pogotka u Primeri. Messi je prestigao napadača Athletica iz Bilbaoa Telma Zarru koji je do rekorda od 251 pogotka stigao 1955. godine.

NAJBOLJI STRIJELCI U LIGI PRVAKA

74 - Lionel Messi (Arg)
71 - Raul (Špa)
70 - Cristiano Ronaldo (Por)
56 - Ruud van Nistelrooy (Niz)
50 - Thierry Henry (Fra)
48 - Andrij Ševčenko (Ukr)
46 - Filippo Inzaghi (Ita)
 

Hoće li Cristiano Ronaldo stići Messija u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider