Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo na putu za Pariz

Messi pregovara s Englezima: Plaća koju traži je abnormalna

Pojačale su se spekulacije oko odlaska Cristiana Ronalda i Lionela Messija iz Španjolske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Ginola uvjeren je da će Cristiano Ronaldo na kraju sezone prijeći iz Real Madrida u Paris SG.

Real želi zvijezdu Bayerna: Guardiola nema ništa protiv

„PSG želi osvojiti Ligu prvaka i ima dovoljno jake adute u rukama“, kaže bivša zvijezda francuske reprezentacije i pariškog kluba, za kojeg je u razdoblju od 1991. do 1995. odigrao 172 utakmice i osvojio francuskog prvenstvo 1994.

„Ekonomski aspekt transfera neće biti nikakav problem“, dodaje jedan od rijetkih nogometaša koji je osvojio individualne trofeje za najboljeg igrača francuskog i engleskog prvenstva (1994 .i 1999.).
Francuz koji je ostavio dubok trag u Premierligi igrajući za Newcastle i Tottenham vidi šansu PSG-a u problemima koje Ronaldo ima u Realu, prije svega u turbulentnom odnosu s predsjednikom Reala Florentinom Perezom i neslaganjima s trenerom Rafaelom Benitezom te sve većim nezadovoljstvom navijača Reala s portugalskom zvijezdom.

Kako to obično biva u nogometu, na kraju bi mogla biti odlučujuća financijska ponuda.
„Katarski investitori platit će koliko bude potrebno, njima novac nije problem“, ističe Ginola koji je zasigurno dobro upoznat sa situacijom koja vlada u njegovom bivšem klubu.

Messi traži tjednu plaću od 850.000 eura

Kada krenu spekulacije o odlasku Ronalda iz Reala, što je u ovom trenutku sasvim realna opcija, obično se nadovežu i glasine o mogućem odlasku Lionela Messija iz Barcelone. Tako je i ovaj put. Nekoliko engleskih dnevnika u današnjim izdanjima izašla su sa spekulacijama o mogućem prelasku Messija i Neymara u Premierligu.

Daily Star tvrdi kako Arsenal ispituje mogućnosti o kupovini najveće zvijezde Barcelone. Navodno je Messi otvoren za razgovore, a barata se i s plaćom koju Argentinac traži. Riječ je o gotovo nevjerojatnih 850.000 eura tjedno u bruto iznosu, što bi na godišnjoj razini u neto iznosu bilo oko 25.5 milijuna eura. Ne treba ni govoriti da bi to bila rekordna plaća u povijesti nogometne igre. Francuski mediji spekuliraju kako bi Ronaldo također imao sličnu plaću u PSG-u.  

Arsenal nije jedini zainteresiran za Messija, u utrku su navodno spremni ući i Manchester United i Chelsea. Njihovi emisari navodno su već kontaktirali članove Messijeve obitelji. Metro piše kako Manchester United želi dovesti i Brazilca Neymara, koji kao i Messi ima problema sa španjolskim poreznim vlastima te još uvijek odbija potpisati produženje ugovora s Barcelonom, u čemu engleski klubovi vide najveću šansu za mogući transfer. Manchester United navodno je spreman ponuditi Brazilcu tjednu plaću od 390.000 eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider