Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vječna uspoređivanja

Messi ili Ronaldo: Ima li nakon El Clasica dileme tko je bolji?

Usporedbe dvojice najboljih nogometaša današnjice intenzivirale su se nakon El Clasica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo proradio je kad je trebalo u Ligi prvaka protiv Bayerna i postigao čak pet pogodaka.

No, u El Clasicu ga je u vlastitom dvorištu potpuno zasjenio Lionel Messi. Argentinac je odigrao jednu od povijesnih utakmica svoje karijere, jednu od onih koja će se pamtiti.

"Messi je najbolji nogometaš svijeta svih vremena", bez krzmanja će Luis Enrique.

Luis Enrique: Nitko nikad poput Messija

"Vidio sam u životu puno nogometa i puno snimki, ali nitko nije poput njega. On čini razliku. Za sve navijače Barcelone je veliko zadovoljstvo što je jedan od nas."

Tim je riječima trener Barcelone opisao svojeg najvažnijeg igrača. I svjetski mediji poklonili su se Messiju i pišu kako je vratio Barcu u život te kako će prvenstvo biti neizvjesno. Na vječno pitanje tko je bolji igrač Ronaldo ili Messi naši sugovornici nisu imali dvojbu.

Željko Vela: Obojica su u TOP 5 ikad

"To je užasno nezahvalna usporedba jer uspoređujemo jednog čudesnog igrača kao što je Cristiano Ronaldo i jednog vjerojatno najboljeg ikad što je igrao nogomet, a to je Mesi. Nakon sinoćnje utakmice možemo reći da je Messi odigrao veličanstveno. Ronaldo je bio na gubitničkoj strani, nije zabio gol. Vjerojatno je riječ o dvojici TOP 5 igrača ikada. Ipak prednost za Mesija", ističe nogometni komentator Željko Vela.

Ivica Medo: Messi ima ono nešto više od Ronalda

Slično rezonira i kolumnist portala GOL.hr, Ivica Medo:

"Mislim da je onako opće mišljenje u svijetu da je Messi najbolji igrač u posljednjih 10 godina, pa prema tome i bolji od Ronalda. Mislim da ima ono nešto više od Ronalda."

Leo Messi u dresu Barcelone odigrao je 577 utakimca, u El Clasicu je zabio za pobjedu protiv Reala i jubilarni 500. pogodak. Dok je Ronaldo u 710 utakmica u karijeri postigao 518 klupskih golova. Obični navijači pak vrlo su podijeljeni oko toga kome pripada titula najboljeg.

Jednima je bolji Ronaldo jer je "više kršan u svojoj igri", drugima Messi jer je "najbolji po statistikama i nagradama".

Tko god da je vaš favorit dobra je stvar da bi u majstorijama obojice nogometnih čarobnjaka trebali još dugo uživati jer Messi će tek napuniti 30, a Ronaldo ima 32 godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider