Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pod velikim pritiskom

Bilića čeka pakao: Sastavio „listu za otpis“ i ražalostio navijače Real Madrida

Slaven Bilić namjerava se riješiti nekih igrača u zimskom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Menadžer West Hama Slaven Bilić namjerava se riješiti Alvara Arbeloe (33) tijekom zimskom prijelaznog roka, pišu engleski mediji.

Informacija je dobila dosta veliki publicitet u Španjolskoj, jer je Arbeloa godinama bio ljubimac navijača Real Madrida, s kojim je osvojio jedno prvenstvo i dvije Lige prvaka, dok je sa španjolskom reprezentacijom bio prvak Europe i svijeta.

Arbeloa je krajem ljetnog prijelaznog roka iznenađujuće prešao u redove West Hama potpisavši ugovor na jednu godine. Time se vratio u Premierligu nakon što je u razdoblju od 2007. do 2009. nosio dres Liverpoola.

West Ham ga je najavio kao veliko pojačanje, očekivalo se da će svojom kvalitetom i iskustvom učvrstiti obranu „čekićara“, ali dogodilo se u pravo suprotno. Arbeloa je u dosadašnjem dijelu sezone upisao tek tri nastupa u svim natjecanjima za West Ham i nije se proslavio. Može se čak reći da u posljednje dva mjeseca nije pošteno nabio loptu.

Engleski mediji pišu kako više nije u planovima hrvatskog stručnjaka te bi mogao na zimu potražiti novi klub. Bilić je, dakle, otpisao Arbelou, a slično bi mogli proći i Simone Zaza, Görkham Töre i Diafra Sakho.

Nitko od spomenutih igrača nije zadovoljio, a svi su najavljeni kao pojačanja. Nakon vrlo dobre prošle sezone, West Ham je na otvorenju nove zaredao s lošim rezultatima pa je u pitanje došao i Bilićev status na London Stadiumu.

Nakon jedanaest odigrani kola, „čekićari“ su trenutačno tek 17. na ljestvici tako da su navijači prilično razočarani. Očigledno su u West Hamu procijenili da moraju nešto poduzeti u zimskom prijelaznom roku. Ako se do siječnja rezultatska situacija ne popravi, prvi potez bit će rješavanje igrača koji su razočarali i dovođenje novih pojačanja.

Bilićeva situacija nije blistava. U posljednja dva kola West Ham je osvojio samo jedan bod, a raspored mu ne ide baš na ruku. U sljedeća dva kola očekuju ga teška gostovanja kod Tottenhama i Manchester Uniteda, pa dočekuje Arsenala i potom ide u gostima Liverpoolu. Teško da može biti teže, doista pakleni raspored. Bilić ovo treba „preživjeti“ pa slijedi povoljnije razdoblje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider