Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeste li iznenađeni?

Čačićeva momčad za Meksiko: Lokomotiva kralježnica Hrvatske!?

Improvizirana momčad hrvatske reprezentacije noćas u Los Angelesu igra prijateljsku utakmicu s Meksikom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Meksiko noćas igraju prijateljsku utakmicu u Los Angelesu, na Memorial Coliseum, stadionu sveučilišta Southern California, domu Trojansa i NFL momčadi LA Ramsa. Utakmica počinje u 2 sata po srednjeeuropskom vremenu.

Hrvatska je stigla u SAD na megdan Meksikancima u C postavi. Hrvatska će u tom sastavu igrati sad i tko zna kad drugi put. Stoga je teško reći u kojoj će formaciji, a još manje u kojem sastavu Vatreni istrčati na travnjak kada to vjerojatno još uvijek ne zna ni izbornik Ante Čačić.

Možda je ključno pitanje hoće li Čačić gurnuti u vatru od prve minute dvojicu ili trojicu Lokomotivinih ili možda Hajdukovih igrača? Prema odgovoru na ovo pitanje mogli bi dobiti smjernice u slaganju momčadi. Budući da su Meksikanci veliki favoriti, pretpostavljamo da će se Čačić odlučiti na zatvoreniju varijantu. Mislimo da će to više biti 4-5-1 nego 4-2-3-1.

Lokomotiva kralježnica Hrvatske

Na vratima će sigurno biti Lovre Kalinić. Lijevi bek bi trebao Borna Barišić, a desni Tin Jedvaj. Barem tako pretpostavljamo, jer Jedvaj je igrao na mjestu desnog braniča i u nedavnoj kvalifikacijskoj utakmici s Ukrajinom. Iako je Jedvaj prije svega stoper, sumnjamo da će Čačić desno staviti Matu Miloša iz Istre.

Puno više je nedoumice oko stoperskog para. Čini nam se da će Jakov Filipović biti prvi Čačićev izbor, dok bi drugi trebao biti Lokomotivin stoper Denis Kolinger ili Hajdukov kapetan Zoran Nižić.

Pitanje veznog reda pokušat ćemo riješiti tako što ćemo krenuti od napada. Ivan Santini trebao bi igrati isturenog napadača. Duje Čop vjerojatno će na lijevo, a Nikola Vlašić na desno krilo. Dosta je vjerojatno da će Lovro Majer biti u sredini između njih. U tom slučaju ostaju još dvojica zadnjih veznih, a to bi mogli biti Mile Škorić i Ivan Šunjić.

Ako bi Vlašić pak otišao u sredinu, na krilu bi vjerojatno zaigrao Fran Tudor. E sad, to je pretpostavka i lako je moguće da će se Čačić odlučiti za drugačiju postavu, ali nema previše manevarskog prostora, u kadru ima samo 16 igrača.

Vruća atmosfera

S obzirom na to da u LA živi milijunska populacija Meksikanaca, El Tri će se osjećati kao da igra na svojem travnjaku. Pretpostavlja se da će ih bodriti oko 60 000 meksičkih navijača.

Dakle, atmosfera će biti vruća, a Meksiko u vrlo jakoj postavi. Treba li podsjećati da je Hrvatska i kada je bila kompletna loše prolazila u sudarima s Meksikom. Na Svjetskom prvenstvu 2014. Meksiko je lakoćom pobijedio Hrvatsku u zadnjem kolu natjecanja po skupinama, iako mu je trebao samo bod. Nećemo pretjerati ako kažemo da Hrvatska tada nije bila daleko od potpune katastrofe. Bio je to debakl od igre, a ni rezultat nije bio puno bolji (3:1).

Meksiko je pod ravnanjem izbornika Juana Carlosa Osorija izgubio samo jednu u posljednjih dvadeset utakmica. Na ozemlju SAD-a Meksiko je odigrao ukupno 27 utakmica, a izgubio je samo dvije. Kad se sve zbroji i oduzme, nadajmo se da se ova improvizirana hrvatska momčad neće osramotiti. Više se i ne traži.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider