Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nismo klaunovi'

'Orlovi' slave: 'Pobjedu poklanjamo našem narodu, posebno Srbima s Kosova'

Srbija je pobijedila Albaniju 2:0 u Elbasanu u možda i najrizičnijoj utakmici, gledano sa sigurnosnog aspekta, u posljednjih desetak i više godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak Srbije Nemanja Matić prokomentirao je trijumf „orlova“ u Albaniji, koji je izazvao veliko slavlje u Beogradu i cijeloj Srbiji.  

VIDEO Sjeverna Irska prvi put na Euru, Srbi šokirali Albance u nadoknadi!

„Oni su mnogo slavili i prije nego što je počela utakmica, a mi nismo željeli biti klaunovi na tom slavlju. Na kraju je presudila naša kvaliteta i zasluženo smo pobijedili. Nije bilo lako, bio je veliki pritisak na nama, što se vidjelo na početku. Bili smo bojažljivi. Drago mi je zbog našeg naroda, bar smo dijelom uspjeli vratiti vjeru u nogomet. Pokazali smo zrelost i ovim putem trebamo nastaviti“, izjavio je Matić za srpske medije.
Srbija ipak neće na Euro 2016. u Francuskoj.

„Naravno da žalim, dat ćemo sve od sebe da u narednim utakmicama pokažemo kako Srbija zna igrati nogomet. Narod treba da nas podrži jer bez toga ne možemo ništa. Svi zajedno trebamo se promijeniti“, zaključuje Matić.

"Usrećili smo svakog Srbina. Pokazali smo da smo ozbiljna momčad i zaslužili pobjedu. Nažalost, ona neće puno promijeniti, ali bi mogla biti prekretnica", rekao je branič Chelseaja Branislav Ivanović.

Vratar Srbije Vladimir Stojković je dodao:

"Ovo je pobjeda kojoj ćemo se mi nogometaši najmanje radovati. Poklanjamo je našem narodu, posebno Srbima s Kosova, koji su tamo rođeni i žive, a morali su preseliti."

Junak pobjede bio je Adem Ljajić koji je zabio gol i upisao asistenciju.

"Znali smo da će biti velik pritisak, ali smo se pripremili. To nam je bio dodatni motiv", rekao je Ljajić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider