Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'on govori, ja slušam'

Kovačić otkrio kako je zaslužio priliku kod legendarnog Zidanea

Mateo Kovačić razgovarao je s medijima nakon utakmice u kojoj mu je trener Reala Zidane po prvi puta dao priliku od prve minute...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, koji je u pobjedi 4-2 nad Athletic Bilbaaom pružio zapaženu partiju, rekao je da ima povjerenje trenera Zinedine Zidanea, koji ga je pak i osobno nahvalio nakon utakmice.

"Igram na istoj poziciji kao i kod Beníteza, Zidane mi je ukazao povjerenje danas, a na meni je da to iskoristim, da dobro treniram i radim", rekao je za Hinu ispred stadiona Santiago Bernabéu nakon 4:2 pobjede.

"Atmosfera među nama igračima je fenomenalna", dodao je.

Kovačić je protiv Athletica počeo utakmicu u veznom redu zajedno s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom, a teren je napustio u 72. minuti ispraćen ovacijama.

"Jako sam sretan i ponosan što sam ovdje. Mlad sam i trebam nastaviti s dobrim utakmicama", izjavio je u svom prvom obraćanju medijima nakon dolaska u klub u kolovozu.

"Osobno, i kod Beníteza mi je bilo dobro, a isto tako mi je dobro i kod Zidanea, treninzi su jako kvalitetni. Kada Zidane govori ja slušam, rekao mi je da budem miran, da mirno igram. Utjecaj Zidana se osjeća na čitavoj momčadi", rekao je.

Pobjedom nad baskijskim klubom Real Madrid je zadržao priključak za Atlético Madridom i Barcelonom, a 21-godišnji vezni igrač vjeruje da još uvijek može do naslova prvaka Španjolske.

"Ima još utakmica do kraja, u nogometu se promijeni sve u dva kola tako da dosta toga možemo postići, igramo dobro, moramo slijediti ovaj put", istaknuo je.

Osvrnuo se i na hrvatsku reprezentaciju koju krajem idućeg mjeseca čekaju prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske.

"S obzirom da se radi o prijateljskim utakmicama vjerujem da će izbornik rotirati momčad, no najbitnije je da svi igramo u svojim klubovima te da spremni dočekamo ono najvažnije, Europsko prvenstvo", rekao je.

Kovačića u srijedu očekuje okršaj protiv Rome u Ligi prvaka, a talijansku momčad dobro poznaje iz vremena kada je nosio dres milanskog Intera.

"Očekujemo jako tešku utakmicu. To je za nas važan susret, a u Ligi prvaka je uvijek lijepo igrati", napomenuo je dodavši kako će Real Madrid nastojati osvojiti to natjecanje.

O svom suigraču Luki Modriću rekao je:

"On je uvijek na najvišoj razini jer igra jako dobro. On je veliki igrač i moj prijatelj".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider