Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oduševio žongliranjem

VIDEO Obitelj i djevojka uz Matea na veliki dan: 'Došao sam u najveći klub na svijetu'

Mateo Kovačić predstavljen na Santiago Bernabeu kao novi igrač Real Madrida...

Liječnički pregled prošao je oko 12:30, a onda se zaputio u klupske prostorije gdje je potpisao šestogodišnji ugovor s madridskim klubom.

Kovačićeva prva press konferencija u Madridu: 'Zašto ne Barca? Real je najveći na svijetu'

Mnogi su skeptični, ali Rafa ne sumnja: 'Kovačić će biti važan igrač'

Kovačić je nakon toga, kako je bilo i najavljeno, predstavljen kao novo pojačanje Reala, kako javljaju španjolski mediji, vrijedno 28 milijuna eura (plus bonusi). Iako je predstavljanje bilo najavljeno za 13 sati, kasnilo se nekih 20-ak minuta, a onda su nakon njegovih roditelja, sestre i djevojke u konferencijsku salu stupili Kovačić i predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

"Bez sumnji, imamo puno ljudi koji se brinu o našoj budućnosti. Imamo nogometaša koji je jako mlad, ali koji je jako talentiran i dolazi iz jake talijanske lige i jakog kluba poput Intera. Mateo, dolaziš u Real Madrid, najprestižniji klub na svijetu. Ova etapa tvoje karijere bit će puna strasti. Imaš privilegij, ali i odgovornost i žrtvu koju trebaš prihvatiti. Tvoja zemlja Hrvatska voli nogomet, postao si najbolji mladi nogometaš svoje zemlje. Dobrodošao kući, dobrodošao u Real Madrid", rekao je Perez.

Nakon toga za govornicu je stupio Kovačić koji se kratko obratio novinarima.

"Zahvaljujem svima na lijepoj podršci, u najvećem sam klubu na svijetu. Nadam se da ću ovdje dati maksimum od sebe. Hala Madrid".

Nakon toga je uslijedilo tradicionalno fotografiranje s dresom, Florentinom Perezom, te obitelji, sestrom i djevojkom. Kada su fotografi dobili svoje, svi su se zaputili prema travnjaku gdje je Kovačića na tribinama očekivalo nekoliko tisuća navijača.

Kovačić se najprije fotografirao s dresom, a onda je oduševio okupljene navijače žongliranjem lopte. Držao je loptu na glavi, tehnicirao koljenom, zadržao loptu istovremeno koljenom i glavom, jednom riječju ostavio je dojam na okupljene navijače.

Potom je ispucao 10-ak lopti među navijače, pa 'zabio prvi pogodak' u dresu Kraljevskog kluba. Još je nakon toga odradio fotografiranje s obitelji, te se zaputio u unutrašnjost klupskih prostorija gdje će održati prvu konferenciju za novinare.

Kovačić je, podsjetimo, u transferu vrijednom 28 milijuna eura prešao iz milanskog Intera u Real. Izabrao je i broj koji će nositi na leđima, a to je broj 16. Isti je broj prošle sezone nosio Lucas Silva, koji se kratko zadržao na Santiago Bernabeuu. Podsjetimo, Kovačić je u Interu nosio broj 10, a kako je u Realu taj broj zauzet (James Rodriguez) naš se nogometaš morao odlučiti za neki drugi. Odlučio se za 16.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider