Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'najteža utakmica'

Dinamovo pojačanje nije moglo suspregnuti suze: 'Ne znam što da kažem'

Dinamo je sigurnom igrom u Gruziji stigao na prag Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadovoljni prolaskom Dinama u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka bili su svi igrači zagrebačkog sastava. Modri su minimalnom pobjedom u Tbilisiju (1:0) prošli gruzijskog imenjaka i stigli još jednom na prag skupine Lige prvaka. Pogodak odluke postigao je Marko Rog, koji se odlaskom Marka Pjace prometnuo najpouzdanijeg igrača Dinama.

"Znali smo kakva nas utakmica očekuje i da je najbitnije zabiti gol. Jako smo sretni zbog pobjede i mjesta u play-offu. Rano smo postigli gol i mogla su se samo čuda dogoditi da ne prođemo dalje. Nisam pucao slobodnjake baš prije, konačno sam sad došao na red" rekao je kroz smijeh mladi Rog.

"Nema lakog protivnika u play-offu i nemam posebne želje. Tko god bude protivnik moramo odigrati dobro obje utakmice u idućoj fazi ako želimo igrati Ligu prvaka. Sad smo osigurali grupnu fazu europskog natjecanja, to je bitno. Naravno, nadam se da ćemo ostvariti Ligu prvaka, ali sve ćemo vidjeti. Mi ćemo dati sve od sebe, bitno je da smo prošli u play-off".

S nekoliko dobrih reakcija istaknuo se i europski prvak s Portugalom - vratar Eduardo.

"Mislim da smo dobro odradili utakmicu i da nam je rani pogodak sve olakšao. Imali smo dobar rezultat iz Zagreba, ali sve je moguće u nogometu i nismo se smjeli opustiti. Pokušali smo kontrolirati igru, odlično je ispalo to što smo rano zabili i sretni smo. Sad smo u play-offu i osigurali smo, u najmanju ruku, Europa ligu, ali naravno da znamo da osigurati nastup u Ligi prvaka neće biti lako. San još traje, blizu smo i dat ćemo sve od sebe, spremni smo iako su jake momčadi u igri. Bit će to utakmice naših života" rekao je nakon pobjede u Tbilisiju Eduardo.

Uoči utakmice slovenski je bek Stojanovič saznao za tragičnu prometnu nesreću u Mariboru u kojoj su preminula dvojica njegovih bivših suigrača.

"Ovo mi je bila najteža utakmica do sada. Htio sam se koncentrirati samo na igru, ali bilo mi je teško. Igrao sam za njih, ne znam što da kažem..." rekao je kroz suze Stojanović potresen tužnom viješću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider