Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Prevelik je to klub'

Stanić neće u Hajduk: 'Majke mi, ovo je sve poludjelo'

Bivši hrvatski reprezentativac spominjao se kao nasljednik Gorana Vučevića, ali to se neće dogoditi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članovi Nadzornog odbora Hajduka koji su inicirali smjenu Marina Brbića - Slaven Marasović, Ante Šalinović, Anthony Marinov i Nikica Krnić - hitno pokušavaju složiti kadrovsku križaljku.

Primarni im je cilj rješavanje struke. Bili su svjesni da će, nakon neizglasavanja povjerenja Marinu Brbiću, otići i Ljubo Pavasović-Visković, ali iznenadili su ih odlasci sportskog direktora Gorana Vučevića i šefa omladinske škole Srđana Andrića.

Možda su imali u rukavu plan A, natječaj za predsjednika uprave bit će raspisan u roku od tjedan dana, ali plan B i C baš i nisu imali.

Novi predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović razgovarao je s Andrićem, kojem je ugovor istekao još 19. ožujka i bio je dogovorio novi ugovor, ali odlaskom Vučevića i Brbića i on se povukao.

Andrić bi mogao biti premosnica u struci, baš kao što bi u upravljačkoj fotelji predsjednika uprave premosnica trebao biti Aljoša Bašić koji posljednjih godina niže odlične rezultate kao direktor marketinga.

Jasna poruka Bjelanovića

No, još uvijek ništa nije definirano, odluke će se donijeti u subotu na sjednici Nadzornog odbora. Do tada će Marasović razgovarati i sa Sašom Bjelanovićem, još jednim Vučevićevim kadrom, koji je doveden da bude Hajdukov skaut za Italiju. U poslovima s Palermom (posudbe Velazqueza i Arteage) Bjelanović je odigrao značajnu rolu, možda sad pristane biti privremeni sportski direktor. Možda i stalni.

No, Bjelanović će prije toga porazgovarati s Brbićem i Vučevićem, kojima na taj način iskazuje lojalnost. Uostalom, zajedno s njima pratio je dvoboj u Parku mladeži što je valjda jasna poruka.

Ostali kandidati, koji su bili u mislima nadzornika, polako otpadaju. Primjerice, intenzivno su razmišljali o Mariju Staniću, koji je nakon igračke karijere ušao u menadžerske vode zajedno s Borisom Živkovićem i Goranom Vlaovićem.

Stanić neće, ali bi mogao Asanović

"Majke mi, ovo je sve poludjelo... Danas je četvrti, a ne prvi travnja", odgovorio je Stanić na napise da ga se spominje kao kandidata o kojem razmišlja Hajdukovo vodstvo.

Imao je i znakovit dodatak.

"Hajduk je prevelik klub da bih učio na njemu."

Aljoša Asanović, još jedan slavni član Vatrenih, ali s hajdučkim pedigreom bio je zakopčan kada smo ga pitali o kontaktima. Nismo ni očekivali da će reći 'da, želim biti sportski direktor', ali i on se spominje u razgovorima koji se vode oko vodeće stručne funkcije u klubu.

"Pročitao sam u novinama da me se spominje. Hvala na pitanju, kako si, dragi", u svom je stilu Aljoša Asanović brzo prekinuo svaki razgovor na tu temu.

Brbić: Ne postoji klauzula o otpremnini

Za sada, barem do subote, Hajduk i dalje vodi Marin Brbić. On ima važeći ugovor još dvije i pol godine, pronijela se i vijest da mu je Hajduk dužan isplatiti milijun kuna zbog prijevremenog raskida ugovora.

"Ne mogu otkrivati detalje svog ugovora o radu jer oni su poslovna tajna. Ono što mogu reći je da u ugovoru ne postoji klauzula o otpremnini od milijun kuna. O detaljima i modalitetu razlaza s Hajdukom razgovarat ću s ljudima iz Nadzornog odbora koji su za to nadležni", rekao je Brbić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider