Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izbora kao u priči

Kinezi napravili prvi korak prema hvatanju nogometnih velesila

Proslavljeni talijanski trener Marcello Lippi postao je izbornik najmnogoljudnije zemlje svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proslavljeni talijanski nogometni stručnjak Marcello Lippi, koji je 2006. godine s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka, imenovan je novim izbornikom Kine.

Lippi će na klupi Kine zamijeniti Gaoa Hongboa koji je podnio ostavku nakon poraza od Sirije i Uzbekistana u kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. igranima ranije ovoga mjeseca.

Porazima od Sirije i Uzbekistana Kina je praktički već sada ostala bez izgleda za plasman u Rusiju jer nakon odigrana četiri od ukupno 10 kola u završnom krugu kvalifikacija zauzima posljednje, šesto mjesto u skupini sa samo jednim osvojenim bodom, a na SP će se plasirati dvije prvoplasirane reprezentacije, dok će treća u dodatne kvalifikacije. Na vrhu skupine trenutačno je Iran sa 10 bodova, drugi Uzbekistan ima 9, a treća Južna Koreja 7.

Lippi već ima trenerskog iskustva u Kini, jer je od 2012. do 2014. godine osvojio tri uzastopna naslova prvaka s momčadi Guangzhou Evergrande.

Kina je dosada samo jednom izborila nastup na nogometnom SP, 2002. kada je ono održano u Japanu i Južnoj Koreji kada je izgubila sve tri utakmice u skupini bez postignutog pogotka.

Detalji ugovora nisu objavljeni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider