Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Nova hrvatska 'zebra'

Mandžukić i službeno novi igrač Juventusa: 'Borit ću se do zadnje kapi znoja'

Mario Mandžukić i službeno je igrač Juventusa! Hrvatski napadač je u ponedjeljak ujutro uspješno odradio liječnički pregled, a popodne potpisao ugovor s prvakom Italije.

Mandžukić je potpisao četverogodišnji ugovor s viceprvakom Europe! Mandžo je prešao iz Atletica za ukupno 19 milijuna eura koji će se madridskoj momčadi isplatiti u tri rate. Sedam milijuna bit će isplaćeno do 1. kolovoza 2015., zatim šest milijuna do kolovoza 2016. te šest milijuna do kolovoza 2017. Osim toga, transfer, ovisno o bonusima, može narasti na još dva milijuna.

''Počeo sam karijeru u Marsoniji i dresovi su bili 'crno-bijeli' kao i Juventusovi. Čak smo i nosili originalne Juventusove dresove, samo s grbom Marsonije na njima. Jako sam sretan što sam ponovo u crno-bijeloj kombinaciji i velikom klubu kao što je Juventus'', rekao je Mandžukić.

U Juventusu će ga voditi Massimiliano Allegri.

''Nadam se da me trener dobro poznaje i da će izvući maksimum iz mene. Ja sam spreman raditi sve što je potrebno za momčad i dati sve najbolje od sebe. Vjerujem da ćemo se dobro razumjeti.''

Mandžo dobro poznaje nove suigrače.

''Uvijek je teško igrati protiv Juventusa jer ima dobre igrače. Dosta puta sam igrao protiv Juventusa i Italije tako da ih dobro poznajem. Jako teška i kvalitetna ekipa i zato mi je drago da sam među njima'', rekao je Mandžukić i dodao:

''Pokušat ću se što prije uklopiti. Dobro poznajem igrače i igrao sam dosta puta s njima tako da mi to neće biti problem. Na terenu ću se boriti do zadnje kapi znoja. Nadam se da će biti što više golova, ali uspjeh Juventusa je na prvom mjestu.''

Na kraju je zaključio:

''Već od malih nogu mi je Juventus bio simpatičan baš zbog dresova. To je veliki klub koji ima jako puno navijača. Veselim se novom izazovu i spreman sam.''

U dresu Juvea Mandžo će od Hrvata biti nasljednik Alena Bokšića koji je  golovima bacao u trans navijače Stare dame. Jedan od zapaženijih naših nogometaša tamo je bio i Igor Tudor, a crno-bijeli dres nosili su i Robert Jarni i Robert Kovač.

Zanimljivo, Juventus je treći finalist Lige prvaka koji dovodi našeg napadača. Bayern, Atletico pa Juventus, to je put Mandžukića koji je prije ova tri finalista igrao za Wolfsburg, Dinamo i Zagreb.

U napadu Juventusa prošle je godine najbolji strijelac bio Carlos Tevez, ali on gotovo sigurno odlazi ili u Atletico ili kući u Boca Juniors. Tu je i Alvaro Morata, Realovo dijete koje je s dva gola srušilo svoj bivši klub u polufinalu Lige prvaka. Fernando Llorente bi također trebao napustiti Torino, a u ofenzivnom dijelu tu je najskuplje pojačanje, 32 milijuna eura plaćeni Argentinac Paulo Dybala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider