Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mijenja formaciju

Mancini izbacuje Kovačića iz prvih 11, Mateo se javno zahvalio Mazzarriju

Prema pisanju talijanskih medija novi trener milanskog Intera Roberto Mancini nema namjeru, barem u početku, koristiti Matea Kovačića u prvih 11...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mancini je predstavljen kao novi trener Intera, nakon što je s tog mjesta otpušten Walter Mazzarri zbog serije slabih rezultata. Na prvoj konferenciji za novinare kao trener Intera ( po drugi put u karijeri) Mancini je, između ostalog, govorio i o našem Kovačiću:

"On je mladi igrač koji posjeduje veliku kvalitetu, ali morate shvatiti da ne može uvijek igrati na visokoj razini, upravo zato jer je još dijete. Mora sazrijeti i naučiti se nositi s pritiskom. Mislim da će u budućnosti postati veliki šampion", rekao je Mancini.

Sudeći prema prvoj konferenciji za novinare tamošnji su mediji zaključili da će se Mancini odreći Mazzarrijevog sustava 3-5-2, te da će se okrenuti formaciji 4-3-1-2. U tom sustavu ova polušpica iza dvojice napadača trebao bi biti Kovačić, no umjesto njega trebao bi zaigrati Rodrigo Palacio. Napadački dvojac tvorit će Pablo Osvaldo i Mauro Icardi, dok će vezu držati Joel Obi, Yann M'Villa i Freddy Guarin.

Kovačić se s reprezentacijom Hrvatske priprema za bitan ogled u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Italije u Milanu, no nije propustio komentirati klupske događaje koji su se odigrali u njegovom odsustvu:

"Samo se mogu zahvaliti Walteru Mazzarriju na sjajno odrađenom poslu", rekao je Kovačić na tu temu.

Mancini je od 2004. do 2008. godine već radio kao trener Intera, a u tom je periodu klubu donio tri naslova prvaka Italije, dva kupa i dva superkupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider