Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrači su preopterećeni

Manchester Utd prošao najgore prilikom novog napada 'FIFA-inog virusa'

'FIFA-in virus', kako ga Španjolci vole nazivati, ponovno je zahvatio određeni broj igrača tijekom prijateljskih nogometnih utakmica igranih unazad tjedan dana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pitanje je potegnuto već u nekoliko navrata, a nakon posljednjih ozljeda Angela Di Marije i Thomasa Müllera isto će ponovno biti upućeno na adresu Međunarodne nogometne organizacije - FIFA-e.
Podsjetimo, Müller se ozlijedio u ogledu protiv Španjolske, kada je travnjak napustio zbog udarca u leđa i kuk.

Recimo i da je prvi vratar svijeta Manuel Neuer također upitan za idući ogled Bayerna protiv Hoffenheima zbog ozljede koljena.

Manchester United je klub kojeg su prijateljske utakmice najviše pogodile. Nizozemac Danny Blind izbivat će mjesec dana, no on je ozljedu zaradio u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo pa se to može tolerirati. Nekoliko dana ranije u prijateljskoj se utakmici protiv Meksika ozlijedio (list) njegov kolega Ron Vlaar (Aston Villa), koji bi također trebao propustiti nekoliko utakmica.

No nezapaženo nikako ne smiju proći ozljede Darrena Flethera (Škotska) i Angela Di Marije (Argentina), koji su minuli utorak igrali za svoje reprezentacije u utakmicama protiv Engleske, odnosno Portugala. Luke Shaw je također stradao, ali lakše u spomenutoj utakmici Engleske protiv Škotske.

Spomenimo samo da United narednog vikenda gostuje kod Arsenala u Premierligi.

FIFA će također morati platiti Real Madridu zbog ozljede Luke Modrića, no 'samo' za drugi i treći mjesec njegovog izbivanja. Riječ je o 1.6 milijuna eura.

Koja je svrha prijateljskih utakmica u kojima igrači riskiraju ozljede, a u strahu da se njihovi nogometaši ne ozlijede izbornici izvode rezervne postave. Navijači u tom slučaju ne napune stadion, a i oni koji dođu viđe prosječan nogomet, kao na jučerašnjoj utakmici Portugala i Argentine u Manchesteru. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dobili su po jedno poluvrijeme, a njihova prisutnost na travnjaku bila je najzanimljivija stvar na utakmici.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider