Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje Uniteda

VIDEO Rooney zabio za pobjedu na Anfieldu i postao rekorder

U velikom derbiju engleskog nogometa Manchester United pobijedio je Liverpool 1:0 na Anfieldu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 22. kola Premierlige Manchester United slavio je sa 1:0 protiv Liverpoola na Anfieldu, a jedini pogodak na utakmici postigao je Wayne Rooney u 78. minuti.

Rooney je silovitim udarcem pod gredu rasparao mrežu Mignoleta. Nakon kornera, Fellaini je udarcem glavu pogodio gredu, na odbijenu loptu natrčao je Rooney i topovskim udarcem pospremio je u mrežu "Redsa". Bio je to prvi i jedini udarac gostiju u okvir vrata Liverpoola.

Prije četiri dana, u susretu protiv Arsenala, Liverpool se je spasio od poraza u 90. minuti, ali ovaj puta taj se scenario nije ponovio.

Rooneyju je to bio 176. pogodak u dresu Uniteda u Premier ligi i time je postao rekorder kad su u pitanju najbolji klupski strijelci u povijesti Premiershipa, odnosno od sezone 1992–93. Dosad je bio poravnat sa Thierryjem Henryjem, koji je za Arsenal zabio 175 pogodaka.

Inače, najbolji strijelac u povijesti Premier lige je Alan Shearer, koji je igrajući za Blackburn i Newcastle, zabio 260 golova, a slijedi ga Rooney koji je u dresu Evertona i Manchester Uniteda postigao 190.

Hrvatski stoper Dejan Lovren zbog ozljede nije bio u sastavu "redsa".

Manchester City je dan ranije kod kuće sa 4-0 porazio Crystal Palace, a Aston Villa i Leicester su u Birminghamu odigrali 1-1. Leicester je vodeća momčad lige sa 44 boda, Manchester City je drugi s 43, koliko ima i Arsenal, koji u nedjelju gostuje kod Stokea. United je peti sa 37, a Liverpool je deveti sa 31 bodom.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider