Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijest se ponavlja

Novi 'slučaj Pogba': United daje bogatstvo za igrača kojeg je pustio besplatno?!

Rođen je u Manchesteru, prošao je omladinsku školu Uniteda, ali njegov talent nije prepoznat. Sada bi ga Crveni Vragovi htjeli natrag, ali to bi ih moglo koštati 35 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je potrošio pravo bogatstvo na pojačanja, Manchester United Josea Mourinha ne igra u skladu s očekivanjima. Zbog toga su već krenule špekulacije o novim transferima u zimskom prijelaznom roku.

Kao najveći Unitedov nedostatak navodi se nedostatak pravog playmakera. Paul Pogba, iako plaćen rekordnih 105 milijuna eura, nema te kvalitete, dok se Rooneyjeva tranzicija na poziciju „desetke“ nije pokazala idealnim rješenjem. Treći standardni član veznog reda Fellaini je više defanzivno orijentiran i nema previše napadačkih aspiracija, osim u skoku nakon prekida.

Prema pisanju engleskih medija, Mourinho tu poziciju planira pokrpati Dannyjem Drinkwaterom, veznjakom aktualnog prvaka Leicester Cityja. Za taj posao je spreman izdvojiti čak 35 milijuna eura, što bi bio već drugi slučaj ove sezone da United daje bogatstvo za igrača kojeg je pustio gotovo besplatno.

Prvi slučaj je Pogba koji je karijeru počeo u Unitedu, koji ga je besplatno pustio u Juventus nakon isteka ugovora. Drinkwater, rođen u Manchesteru, je prošao omladinsku školu Uniteda i igrao za rezervnu i mladu momčad. Debi za prvu momčad nikad nije dočekao, a jedini put kada se našao u sastavu je s klupe odgledao rezultatski nebitnu utakmicu protiv Hull Cityja. 

Otpisan u Unitedu, a dogurao do statusa reprezentativca i prvaka Engleske

Nakon toga je krenula serija posudbi po niželigaškim klubovima. 2012. ga je napokon otkupio Leicester, tada drugoligaš, za nepoznat iznos. Jedan je od mnogih anonimnih igrača koje je Leicester doveo za „siću“, a koji su kasnije sudjelovali u šokantnom osvajanju Premierlige. Nakon odličnih partija za Lisice postao je i engleski reprezentativac.

26-godišnji Drinkwater je svestran veznjak odlične duge lopte, koji zna odigrati ključno dodavanje koje stvara prilike za gol. Iako je ostao u sjeni ubojitog dvojca Vardy - Mahrez, bio je jedan od ključnih igrača šampionske momčadi Leicestera, a u spektakularno osvajanje naslova je ugradio dva gola i sedam asistencija.

Po pitanju transfera se oglasio i trener Leicestera Claudio Ranieri, koji ne planira prodati ključnog igrača sredine terena.

"Potpisao je novi ugovor i sve je normalno. Ali ovo je kompliment za momčad i za njega. Dobro je da imamo igrače koje traže veliki klubovi, to znači da radimo dobar posao", rekao je Ranieri i dodao da nitko od njegovih igrača nije na prodaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider