Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Apsolutni rekord

Mourinhovim ''perverzijama'' nema kraja: United sprema novi ''bolesni'' transfer!

Manchester United spreman je potrošiti čak 150 milijuna eura na jednog igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United ponovno je spreman porušiti sve transferne rekorde kako bi izašao iz trogodišnje krize rezultata.

VIDEO Dvije Barcine zvijezde bile su jako blizu Reala: Povijest bi se drugačije pisala!?

Nakon što je ljetos iz Juventusa doveo Paula Pogbu za rekordnih 110 milijuna eura, United je navodno spreman otići još dalje i ponuditi Barceloni nestvarnih 150 milijuna eura za njezina napadača Luisa Suareza. Barem tako piše ugledni Don Balon. Budući da Real Madrid odbija pustiti Cristiana Ronalda i Garetha Balea, Manchester United navodno sve snage baca na Barceloninu zvijezdu.

Urugvajac je prošle sezone bio najbolji strijelac Barcelone i Zlatna kopačka Europe sa 40 ligaških golova. Ove je sezone zabio 10 golova i upisao šest asistencija u 13 nastupa u svim natjecanjima.

Suarez je stigao u Barcelonu 2014. iz Liverpoola uz odštetu od 81 milijun eura. Do sada je postigao 94 golova za Barcelonu u 109 nastupa, a u dresu Urugvaja zabio je 47 golova u 88 nastupa.

Iako je u ljetnom prijelaznom roku potrošio tristotinjak milijuna eura na pojačanja i doveo novog menadžera Josea Mourinha, Manchester Uniteda na početku sezone najblaže rečeno ne blista. Nakon devet odigranih kola u Premierligi, trenutačno je tek sedmi na ljestvici sa 14 bodova. Više od bodovnog učinka navijače „crvenih vragova“ brine loša igra.

Mourinho za sada ne pronalazi rješenje pa na Old Traffordu razmišljaju o novim pojačanjima. Čini se da smatraju kako bi Suarez bio najbolji lijek za Unitedove probleme.

Međutim, United nije usamljen, istog igrača navodno žarko želi i njegov gradski rival Manchester City, koji je također spreman potrošiti golemi iznos. Kako je brat Pepa Guardiole, Pere, Suarezov menadžer, logički bi bilo zaključiti da je City bliži Urugvajcu, no to ne mora previše značiti kada se zavrte milijuni.

Španjolski mediji su već pisali o tome kako je Barcelona razmišljala o prodaji Suareza s kojim trenutačno pregovora oko produženja ugovora. Kako Barca ima goleme troškove na ime plaća svojih zvijezda koje konstantno traže nova povećanja, a troškovi će se dodatno povećati zbog novih poreznih zakona u Španjolskoj, te kako uskoro kreće s temeljitom obnovom Camp Noua, na što će potrošiti čak 600 milijuna eura, moguće je da će se sljedećeg ljeta odlučiti na prodaju Suareza ili Neymara, a možda čak i Lionela Messija, što je ipak manje vjerojatno.

Suarez će u siječnju napuniti trideset godina tako da će sljedeće ljeto vjerojatno biti posljednja šansa Barcelone za maksimalnu zaradu.




 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider