Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važna pobjeda 'građana'

VIDEO Man. City 'okrenuo' Watford u finišu: Agüero zabio za pobjedu

Manchester City je pobijedio na gostovanju Watford sa 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je u gostima svladao Watford sa 2-1, zahvaljujući pogocima u završnici susreta.

Watford je poveo u 55. minuti. Nakon kornera lopta je okrznula braniča Cityja Aleksandra Kolarova i završila je u mreži. Izgledalo je da će Watford, nakon što je prije dva tjedna dobio Liverpool, skinuti još jedan veliki skalp, ali u završnici susreta, u tri minute, City sa dva pogotka dolazi do važne pobjede u utrci za naslov. U 82. minuti nakon kornera sjajnim poluvolejem Yaya Toure pogađa za 1-1, a pobjedu Cityju donio je Sergio Agüero u 85. minuti.

Arsenal je pobijedio Newcastle sa 1-0, dok je Leicester protiv Bournemoutha odigrao 0-0, pa sada vodeći "topnici" bježe "lisicama" dva boda, a Manchester City zaostaje tri boda.

Pobjedu Arsenalu donio je Laurent Koscielny u 72. minuti, dok Leicester nije iskoristio penal i prednost igrača više kujo je imao u posljednjih pola sata. Naime, u 59. minuti penal Riyada Mahreza obranio je vratar Bournemoutha Boruc. Kazneni udarac izborio je Jamie Vardy, kojeg je oborio Simon Francis i pritom je zaradio crveni karton. Hrvatski napadač Andrej Kramarić nije bio u sastavu "lisica".

Manchester United je na Old Traffordu jedva uspio svladati Swansea sa 2-1, čime je okončan niz od sedam utakmica bez pobjede i sada trener Louis van Gaal može lakše disati. United je poveo u 47. minuti golom Anthonyja Martiala, a poravnao je Gylfi Sigurdsson u 70. No, u 77. minuti napokon je zabio i Wayne Rooney i tako je donio pobjedu "crvenim vragovima".

U derbiju začelja Sunderland je na svom terenu svladao Aston Villu sa 3-1, pobjedničke golove u 72. minuti i u sudačkoj nadoknadi zabio je iskusni Jermain Defoe. Aston Villa je ostala prikovana za dno sa samo osam bodova.

U prvom susretu 20. kola Bilićev West Ham je kao domaćin svladao Liverpool sa 2-0. Strijelci za drugu ovosezonsku pobjedu "čekićara" protiv "redsa" bili su Antonio (10) i Carroll (55). Tako je West Ham po prvi puta nakon 52 godine oba puta u prvenstvu dobio "redse".

Nakon susreta trener Liverpoola Juergen Klopp bio je bijesan kao ris na svoje igrače, dok je Bilić bio odlično raspoložen. "Ovo je velika i zaslužena pobjeda. Imat ćemo uspona i padova, ali mi smo definitivno dobra ekipa i imamo se pravo nadati plasmanu koji vodi u Europu", kazao je Bilić.

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool, dok je Nikica Jelavić pobjedu West Hama odgledao s klupe za pričuve.

U nedjelju se sastaju Crystal Palace - Chelsea, te Everton - Tottenham.

Lista najboljih strijelaca Premier lige:

15 - Romelu Lukaku (Everton)
Jamie Vardy (Leicester City)
14 - Odion Ighalo (Watford)
13 - Riyad Mahrez (Leicester City)
11 - Harry Kane (Tottenham Hotspur)
10 - Olivier Giroud (Arsenal)
8 - Sergio Aguero (Manchester City)
7 - Georginio Wijnaldum (Newcastle United)
Marko Arnautović (Stoke City)

REZULTATI:
Arsenal 1 Laurent Koscielny 72
Newcastle United 0
- - -
Leicester City 0
AFC Bournemouth 0
- - -
Manchester United 2 Anthony Martial 47, Wayne Rooney 77
Swansea City 1 Gylfi Sigurdsson 70
- - -
Norwich City 1 Alexander Tettey 76
Southampton 0
- - -
Sunderland 3 Patrick van Aanholt 30, Jermain Defoe 72, 90+2
Aston Villa 1 Carles Gil 63
- - -
West Bromwich Albion 2 Stephane Sessegnon 60, Jonny Evans 90+3
Stoke City 1 Jonathan Walters 81
- - -
West Ham United 2 Michail Antonio 10, Andy Carroll 55
Liverpool 0

- - -

Watford 1 Aleksandar Kolarov 55-ag
Manchester City 2 Yaya Toure 82, Sergio Aguero 85

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider