Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo ostao bez Taravela

Mamić najavio Split i progovorio o mogućem odlasku: Sanjam raditi u 'normalnim uvjetima'

Dinamo u subotu gostuje na Parku mladeži kod Splita, a dan uoči utakmice i posljdnjeg treninga uoči puta trener 'modrih' Zoran Mamić najavio je novi ispit za prvake...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mogli bismo reći da je Dinamo uspješno odradio gostovanje u Rijeci i zadržao četiri boda prednosti na prvim pratiteljem. No, tek treba potvrditi 11. uzastopni naslov prvaka.

''Čeka nas utakmica protiv ekipe koja nam je ove sezone nanijela poraz i želimo im vratiti kao i zadržati prednost koju imamo'', rekao je trener Dinama na početku pa nastavio o kvalitetama Splita:

''Imaju dobre pojedince kao Bagarić, Mišić, Franjić… Dobar vezni red, čvrste stopere. U zadnje vrijeme nisu dobivali, ali niti gubili što sam pokazuje koliko teško zabijaju i primaju golove. Rekao sam već da su nas dobili, mogu biti neugodni i moramo biti pravi.''

Dinamo u Splitu, a nažalost i dulje neće moći računati na Taravela.

''Stradao mu je mišić na zagrijavanju u Rijeci i vjerojatno na njega više nećemo moći računati do kraja sezone'', rekao je Mamić i kazao kako medijske priče o lošem stanju u Splitu neće utjecati na 'modre':

''Naravno da igrači prate što se događa kod protivnika, upozorili smo ih da moramo biti maksimalno oprezni, ali igrači znaju što ova utakmica nosi i odradit će zadatak kako treba.''

Dinamo bi pobjedom u Splitu napravio još jedan korak prema obrani naslova prvaka, ali Mamić ne želi reći da je prvenstvo gotovo dok – nije gotovo.

''Nitko neće reći da smo prvaci dok nije matematički sigurno. U igri je još 12 bodova i dok matematički ne budemo prvaci – nismo prvaci'', kazao je trener Dinama pa nastavlio o prijelaznom roku i mogućem svom odlasku:

''Ne razmišljam trenutno o ničemu osim o Dinamu. Imam višegodišnji ugovor i koncentriran sam samo na Dinamo, ali naravno da bih želio jednoga dana i da sanjam raditi u 'normalnim uvjetima'. Tek sam nešto manje od tri godine trener i ima vremena. Mislim da ću biti zdrav, a onda ima vremena za sve'', mišljenja je Mamić.

Što se tiče aktualne sezone trener Dinama je više nego zadovoljan.

''Bez ova četiri kola i finala Kupa: moram reći da sam prezadovoljan sezonom. Ovo je bila najteža sezona u mojih deset odnosno 11 godina ovdje jer smo uložili jako puno energije zbog svega što se događalo i moram reći da sam jako zadovoljan kako privodimo sezonu kraju'', izjavio je Mamić.

Za kraj trener 'modrih' je poručio kako nema novosti u vezi ugovora između Dinama i Josipa Brekala pa dodao:

''Ja sam optimist i ne vidim razloga da bi bilo tko od tih mladih igrača pa tako i Josip žurili negdje. Nigdje u svijetu neće imati takve prilike igrati kao u Dinamu i mislimo da bi bilo najbolje za njih ostati u Dinamu, razvijati se ovdje i onda kada bude vrijeme i kada budu zreli imaju vremena napraviti inozemne karijere.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider