Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izašao pred novinare

Mamić: Teško je zamisliti prvenstvo bez Osijeka, a Tudor ima pravo na svoje mišljenje

Hrvatska nogometna liga nastavlja se već u utorak kada će Dinamo na Maksimiru ugostiti Osijek (18 h). Susret je najavio trener 'modrih' Zoran Mamić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''To je protivnik koji se bori za opstanak i sigurno će biti maksimalno angažirani i motivirani da naprave neki fantastičan rezultat. Mi želimo odigrati dobru utakmicu, dobiti Osijek na Maksimiru i nastaviti našu seriju bez poraza. Teško je zamisliti prvenstvo bez Osijeka jer to je klub s velikom tradicijom i proizveli su puno dobrih igrača. Bila bi to velika šteta za hrvatski nogomet i ako se tako nešto dogodi, bit će teško i za tu regiju. Moraju sami pronaći odgovor, vidjeti zašto i kako'', rekao je Mamić, prenosi Dinamova stranica.

''Naravno da je sigurno bolja liga s manje klubova. Kad bismo odigrali u sezoni 15-ak utakmica onako kako smo odigrali s Rijekom, bilo bi bolje i za nas i za Rijeku i za hrvatski nogomet, a kamo sreće da i drugi klubovi dođu na naš nivo. Sigurno je zdravije i logičnije da drugi klubovi gledaju nas i pokušaju doći na naš nivo, nego da se mi spuštamo na njihov.''

Igor Tudor je rekao da Dinamo nije dovoljan za Europu na što je Mamić rekao da 'svatko ima pravo na svoje mišljenje', a objasnio je i zašto u Zadru nije bio na konferenciji za medije nakon utakmice.

''Htio bih prekinuti nagađanja i reći da nisam bio ljut niti nezadovoljan. Imao sam obaveza i još prije utakmice najavio sam službenim osobama da ću morati otići odmah po završetku utakmice. Bio sam vrlo zadovoljan utakmicom i zasluženom pobjedom protiv Zadra.

Osvrnuo se i na Henriqueza koji je u golgeterskoj krizi.

''Činjenica je da Angelo nije na nivou nekoliko zadnjih utakmica, ali nije ništa strašno. Za napadača i dečka koji ima tek 20 godina nije neuobičajeno da dođe u lagani pad forme. Ipak, njegov karakter i zalaganje su veliki i bit će opet onaj pravi'', zaključio je trener Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider