Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modra' pojačanja

Mamić prokomentirao mogući dolazak 'Šifa' i Spahića u Dinamo

Nekoliko dana nakon teške utakmice na Kantridi gdje su Modri izborili ulazak u finale Kupa momčad ide na novo gostovanje – u Zadar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči utakmice trener Dinama Zoran Mamić biranim je riječima govorio o idućem protivniku.

Dinamo dobiva veliko pojačanje: 'Šifo' sve dogovorio s Mamićem!

"Zadar je za nas uvijek teško gostovanje. Ček nas mali, uski i vjerojatno nekvalitetniji teren gdje je teško razviti igru, ali moramo se prilagoditi. Za početak, u želji moramo biti minimalno na istom nivou kao Zadar da bi naša kvaliteta došla do izražaja. Želimo nastaviti niz koji imamo i odnijeti bodove iz Zadra", kaže Mamić, a prenosi službena web stranica Dinama.

Idući protivnik Modrih je trenutno posljednja momčad na ljestvici, no Zadrani su se izuzetno podignuli dolaskom bivšeg izbornika Igora Štimca na mjesto glavnog trenera:

"Gledao sam dosta njihovih utakmica u zadnje vrijeme i pod vodstvom Štimca igraju s puno samopouzdanja, nikada ne gube glavu, igra im ima smisla i jako dobro izgledaju kao momčad. Naravno da su pod pritiskom zbog zaostatka koji su imali iz prvog dijela sezone, ali čini mi se da se jako dobro nose s time."

Momčad će u Zadar putovati bez kapetana Antolića (leđa) i njegovog prvog zamjenika Ademija (viroza), a trener najavljuje manje promjene:

"Bit će nekih izmjena, ali ništa radikalno. Umor nakon Rijeke? Prema ponašanju igrača posljednjih dana na treningu mislim da ne postoji opasnost opuštanja nakon fizički i emotivno teške utakmice u Rijeci."

Dinamo u zadnjih mjesec dana sezone ulazi kao uvjerljivo vodeća momčad prvenstva i finalist Kupa, a rekordi padaju iz tjedna u tjedan:

"Nisam baš siguran koliko igračima znače ti rekordi; to nije niti bitno. Najvažniji su rezultati koji su solidni, ali mogu uvijek biti bolji, a naša želja je igrati bolje. Iako je 'prvenstvo riješeno' moramo biti koncentrirani do kraja jer želimo da momčad u ovih 8 utakmica, sedam prvenstvenih i finalu Kupa, pokaže napredak."

Trener se u nastavku konferencije za medije osvrnuo i na druge aktualne teme. Za početak o mogućim dolascima Gordona Schieldenfelda i Emira Spahića:

"Obojica su sigurno kvalitetni igrači. Spahić je ipak nešto dalja priča, a Šifo realnija opcija. Pričao sam s njim nekoliko puta, prokomentirao kako ja vidim nogomet i kod mene je više postojao strah zbog statusa 'povratnika u Dinamo' gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na koncu ipak ne donesu željeni pomak u kvalitetu. Zato sam u početku bio skeptičan međutim u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem."

Što se tiče Spahića, trener je bio nešto kraći:

"Ne usuđujem se odavde komentirati njegove postupke i navodne incidente jer ne znam pozadinu; to bi bilo neozbiljno. Radi se o sjajnom igraču, znam što u Leverkusenu u sportskom sektoru misle o njemu i koliko su ga htjeli zadržati, ali ne odlučuju oni nego vlasnik odnosno tvornica. Naravno, njihova odluka se isto može razumjeti."

Trener i sportski direktor je otišao korak dalje, odnosno mjesec ili dva dalje i pogledao prema ljetnom prijelaznom roku:

"Neće biti velikih promjena; možda tek jedno ili dva nova imena uz povratnike s posudbi. Tu su prije svih u prvom planu Radonjić i Pamić, a za ostale igrače ćemo vidjeti. Mi u sedmom i osmom mjesecu imamo 17 službenih utakmica tako da kadar mora biti brojan. Razmišljamo čak o kadru od 30 igrača pa onda shodno rezultatima krajem osmog mjeseca reducirati broj igrača."

Na pitanje o teškoj situaciji, lošim rezultatima i čestim promjenama trenera u Hajduku strateg Modrih je kratko poručio:

"Neću komentirati jer je teško izvana pričati. Žao mi je, volio bih da su na nivou Dinama i Rijeke, da igramo često ovakve utakmice kao što smo sada igrali protiv Rijeke jer bi nam svima bilo bolje i bili bi jači."

Za kraj je trener rekao kako će pripreme Modrih za novu sezonu početi 11. lipnja, a momčad će biti u Zagrebu sve do 24. istog mjeseca kada se ide na desetak dana u Sloveniju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider