Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dižu se tenzije

Mamić poručio Brbiću: 'Vjerujem da će sutra kvalitetno suditi'

Trener Dinama Zoran Mamić odradio je zanimljivu konferenciju za novinare uoči gostovanja na Poljudu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo u srijedu (17:30) na Poljudu igra prvu utakmicu polufinala Kupa, a trener Modrih Zoran Mamić je dan uoči utakmice najavio susret.

"Čeka nas prvo poluvrijeme i želimo napraviti dobar rezultat. Znamo što nas čeka, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i trebamo to potvrditi na terenu" rekao je trener Dinama u uvodu.

Modri nemaju većih problema s ozljedama niti kartonima. U kadru nisu već dulje ozlijeđeni Pivarić i Goncalo kao i suspendirani Ademi, ali većina igrača spremno čeka derbi.

"Rezultati Hajduka nisu baš sjajni, ali imali su dosta problema s ozljedama i odlascima. Moram i malo "prodavati" floskule i reći da su u Kupu uvijek moguća iznenađenja. Respektiramo ih kao i polet koji im daje domaći stadion i publika, ali želimo pokazati da smo najbolji. Dinamo je protiv svakoga u Hrvatskoj favorit", tvrdi Mamić koji isto tako vjeruje da se Hajduk nema namjeru braniti.

"Ne mislim da će igrati zatvoreno. Neće sigurno srljati, ali domaći stadion i publika im sigurno neće dati da igraju zatvoreno. Mi sigurno idemo u Split po pobjedu; tako ćemo se i postaviti. Kako će igrati Hajduk ćemo vidjeti sutra… Mi se nećemo zatvoriti niti braniti nego odigrati dobro i ostvariti takav rezultat", kaže strateg Modrih i nastavlja o dvije utakmice na Poljudu u samo par dana:

"Iskreno, meni je važnija ona prvenstvena utakmica, jer se u Kupu igraju dvije, ali ne bih sada o tome pričao. Želimo ući u finale i osvojiti Kup; to je jedino bitno sutra".

Što se tiče "sumnjivog" penala kojim je Hajduk prije par dana u prvenstvu dobio Zagreb i mogućnosti odigravanja nove utakmice koju je ponudio predsjednik splitskog kluba Mamić je kratko odgovorio:

"Za više o tome morate pitati gospodu iz Hajduka", dok je na pitanje "kakvo suđenje očekuje" podsjetio na svoju već famoznu izjavu da 'što se Dinama tiče može suditi Torcida, a pomoćnici biti Brbić i Pavasović.''

''Vjerujem da je gospodin Brbić vidio moju poruku, naporno trenirao, da će naći pravilnu veličinu dresa i odraditi to kvalitetno sutra.''

Modri imaju sve pobjede u proljetnom dijelu sezone, a prvo ime momčadi je svakako sjajni Marko Pjaca:

"Sigurno da je u naletu; ide ga i gol, razigran je i efikasan… Samo neka tako nastavi, a ja mu želim da bude još bolji jer on to svakako može. Koliko daleko može? On ima kvalitetu biti top igrač, ali još je mlad i nadam se da će ga zaobići ozljede. Ima odličnu glavu, fino i dobro je odgojen i to su kvalitete koje pokazuju da bi mogao zaigrati u top klubu kao Mandžukić, Modrić i takvi… Sigurno spada u taj rang", smatra Mamić.

Trener Dinama je nakon konferencije poveo svoju momčad na trening poslije kojega ekipa ide prema Splitu. Kao što je već rekao, Dinamo se u Zagreb vraća odmah nakon utakmice i ponovno putuje na isto mjesto u subotu na prvenstveni ogled.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider