Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Mamić i Šuker sjetili se Zahoviča: Nema druge, zovi 'srećkovića'

Hrvatskoj treba pomoć Fortune u posljednja dva kola kvalifikacija za Euro, a kada trebate pomoć božice sreće, u pomoć zovete 'srećkovića', zar ne?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić novi izbornik Hrvatske! Jedni odobravaju, drugi su zgroženi, treći pucaju od smijeha, četvrti konstatiraju - sumrak meritokracije.

Kako god, Ante "Srećković" Čačić, kako ga je prozvao Zlatko Zahovič, prema svemu sudeći naslijedit će Niku Kovača na klupi hrvatske reprezentacije i pred smiraj karijere „istrčat će na daske Boljšoj teatra“. O tomu je sanjao cijelu karijeru i konačno će mu se san ispuniti.

U jednom intervjuu Zahovič je bio brutalno iskren kada je otkrio zbog čega je u ljeto 2013. angažirao Čačića za trenera Maribora. Kazao je da je trebao trenera koji ima sreće, a da je pogodio pokazale su utakmice s APOEL-om, kada je Čačić izbacio favorizirane Ciprane i uveo Maribor u playoff za Ligu prvaka. Tko je gledao te dvije utakmice, zna o čemu pričamo. Viktoria Plzen bila je prejaka u playoffu, ali Maribor je osigurao Europsku ligu. Nekoliko tjedana kasnije Čačić je dobio otkaz, ali nema veze, misija je ispunjena. Maribor je kasnije bez Čačića prezimio u Europi, ali da nisu prošli APOEL, tko zna što bi bilo.

Trener poznat po sreći

Svima je poznato kako je Čačić uveo Dinamo u Ligu prvaka. Utakmica s Ludogorecom očito je uvjerila Zahoviča da je Čačić rođen pod sretnom zvijezdom. Možda su Davor Šuker i Zdravko Mamić zaključili isto što i Zahovič? Možda su sjetili njegove izjave? Hrvatskoj treba pomoć Fortune u posljednja dva kola kvalifikacija za Euro, a kada trebate pomoć božice sreće, u pomoć zovete "srećkovića", zar ne?

Mnogi su iznenađeni Čačićevim izborom za novog izbornika, ali još veće je iznenađenje bilo kada ga je Mamić postavio za trenera Dinama. Potrefilo se da je baš GOL.hr prvi objavio ekskluzivnu informaciju o tom imenovanju. Kada sam čuli da Čačić stiže za trenera Dinama, isprva nismo vjerovali. Mislili smo da nas uvijek pouzdani informator "zeza". No, nije bila šala, Mamić je izvadio Čačića iz „naftalina“ i posjeo ga na klupu „modrih“. Sigurno se sjećate da mu je jedna od preporuka bila što „živi blizu stadiona“.

Čačić do preuzimanja Dinama nije nikoga trenirao četiri godine. Malo je tko vjerovao da će dugo izdržati i da će napraviti rezultat. No, Čačić je na iznenađenje mnogih uveo Dinamo u Ligu prvaka i osigurao maksimirskom klubu spasonosne milijune eura. Da, imao je puno sreće protiv bugarskog prvaka, ali pobjedi se ne treba gledati u zube, posebice kada je toliko vrijedna. Uostalom, izbacio je Maribor u playoffu bez većih problema.

Na kraju se Čačić pokazao kao sasvim solidan izbor, ništa lošiji od njegovih prethodnika pa i nasljednika, od nekih je sigurno bolji. Kada se tomu malo tko mogao nadati, Čačićeva je karijera procvjetala punom snagom, u godinama kada se polako razmišlja o mirovini. Reprezentacija će mu biti kruna karijere. Nadajemo se da ga sreća neće napustiti u najvažnijem trenutku.

Podržavate li (mogući) izbor Ante Čačića za novog izbornika?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider