Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osiguranje veće nego ikad

Malta na nogama zbog hrvatskih navijača: Veliki strah od nereda

Brojno policijsko osiguranje dočekalo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Malti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, u kvalifikacijskom susretu 2005. godine između Malte i Hrvatske izbili su veliki neredi na tribini gdje su smješteni hrvatski navijači. Na Malti još nisu zaboravili te ružne scene, pa ovaj puta ništa ne žele prepustiti slučaju. Tada su svi na stadionu bili taoci huligana, no sada Hrvatskoj prijeti puno gori scenarij.

U slučaju bilo kakvog incidenta za vrijeme utakmice, Vatreni bi lako mogli biti kažnjeni neodlaskom na Euro. Pogotovo nakon posljednjih izgreda i kazni. HNS je već prije zabranio gostovanja hrvatskih navijača do kraja kvalifikacija, no oni su svejedno stigli na Maltu.

Kao uvertira za utakmicu, sinoć je došlo do sukoba navijača hrvatske reprezentacije i srpskih redara u jednom striptiz-klubu. Dovoljno da svi budu na oprezu. Nažalost, atmosfera oko Vatrenih daleko je od idealnog, a zbog kazni Uefe na terenu će biti sve raspoložive snage reda.

Prema posljednjim informacijama, Hrvati nude domaćinima novce da im kupe ulaznice za utakmicu, iako zabrana i dalje stoji. Mnogi žele nauditi HNS-u tako što istovremeno štete i reprezentaciji, a situacija je to u kojoj se trenutno ne nazire rješenje. Zasad je prvi zadatak privesti utakmicu s Maltom kraju bez izgreda, a osiguranje će biti veće nego ikad.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider