Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo momci

Malonogometna reprezentacija Hrvatske izborila Europsko prvenstvo!

Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo, koje će se od 2. do 13. veljače sljedeće godine održati u Beogradu, osvojivši prvo mjesto u skupini 6 posljednjeg kruga kvalifikacija u Dubrovniku s tri pobjede iz tri susreta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odlučujućem, 3. kolu Hrvatska je svladala Slovačku s 3-2 (2-0). Hrvatska je u prvom poluvremenu povela sa 2-0 golovima Marinovića (11:45) i Grcića (17:54), Slovaci su uspjeli poravnati s dva brza gola sredinom drugog poluvremena preko Višvadera (31:41) i Drahovskog (33:02). Ipak, Jelovčić (33:16) je samo 14 sekundi nakon izjednačenja doveo Hrvatsku u novo vodstvo koje su naši malonogometaši zadržali do kraja ponajviše zahvaljujući odličnom vrataru Jukiću.

Hrvatska je natjecanje u skupini 6 okončala na prvom mjestu s maksimalnih devet bodova, Slovačka je bila druga sa šest, te će igrati u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na EP. Treće je mjesto s tri boda zauzela Turska, dok je Armenija bila posljednja bez bodova.

U prva dva kola Hrvatska je uvjerljivo nadigrala Tursku sa 10-0 i Armeniju sa 8-0.

Plasman na EP još su osigurali domaćin Srbija, te Španjolska, Italija, Slovenija, Ukrajina, Rusija i Portugal.

U dodatnim kvalifikacijama uz Slovačku još će igrati Bosna i Hercegovina, Mađarska, Bjelorusija, Azerbajdžan, Češka, Rumunjska i Kazahstan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider