Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi među asevima

'Monstrum' Suarez: Stroj za golove, bolji i od pravog Ronalda

Fenomenalni Urugvajac nezaustavljiv je i igra u čudesnoj formi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvije utakmice unutar tri dana Luis Suarez zabio je nevjerojatnih osam golova.

Poraz od Valencije protekle nedjelje na Camp Nouu upalio je alarm za uzbunu u Barceloni što je rezultiralo s dvije furiozne pobjede (prvo u La Coruni kod Deportiva, a onda i doma sa Sportingom), ostvarene sa 14 postignutih golova.

Prvo ime u buđenju Barce bio je fantastični Suarez. Urugvajac je klasični napadač kakvog Barca dugo nije imala, a njegove ovosezonske brojke govore same za sebe.

S ovotjednih osam, ukupno je u 49 nastupa zabio 53 gola i upisao 25 asistencija. Učinak je to kojeg je u Barci dosad mogao isporučiti (i nadmašiti) samo Lionel Messi, ali on je već priča za sebe.

Pravi Ronaldo je bio najbolji s 20 godina

Ono što je Urugvajac napravio ove sezone na težini dodatno dobiva ukoliko ga usporedimo s drugim genijalcima koji su svojedobno bili udarne igle Barcinog napada.

Luis Nazario de Lima Ronaldo, briljantni Brazilac koji je u Kataloniji proveo samo jednu sezonu (1996./1997.) postigao je 38 golova u 46 nastupa u Primeri, Kupu kralja i Kupu pobjednika kupova. Imao je tada samo 20 godina i bio je najbolji nogometaš svijeta, ali prelazak u Inter i ozljeda koja ga je zadesila spriječila ga je da postane možda i najveći ikad.

Ibra nije mogao s Guardiolom, ali...

I dok je Ronaldo na Camp Nou stigao iz PSV-a kao tinejdžer koji mnogo obećava, Zlatan Ibrahimović je došao kao etablirana zvijezda za koju je Barca dala 70 milijuna eura i još jednog vrsnog golgetera - Samuela Eto'oa.

Međutim, Ibra se nije snašao, dobrim dijelom zbog neslaganja s Pepom Guardiolom. Uspjelo mu je nešto što nije ni Suarezu (postao je prvi i jedini koji je za Barcu zabio u prvih pet ligaških nastupa), odlučio je prvi El Clasico u kojem je zaigrao, ali kad se podvuče crta jasno je zašto su Ibru brzo prežalili (22 gola i 13 asistencija u 46 utakmica). Ni blizu Ronaldova učinka, 'kilometrima' daleko od Suareza...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider