Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivan niz

Barca stroj gazi sve redom: Luis Enrique poput Guardiole!

Trijumf u Valenciji kod Levantea bio je posebno značajan za Barcelonina trenera Luisa Enriquea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski i španjolski prvak Barcelona je u utakmici 23. kola s 2:0 slavila kod posljednjeplasiranog Levantea, a Barca je izjednačila rekordni niz od 28 utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

Trener Luis Enrique je tako dostigao klupski rekord kojeg je držao Pep Guardiola iz sezone 2010/11.

Zadnji poraz Barcelona je doživjela u listopadu od Seville, a otad je nanizala 28 susreta bez poraza u Primeri, Kupu Kralja, Ligi prvaka i Svjetskom klupskom prvenstvu.

"Rekordi su dobri, ali samo ako nad odvedu prema cilju. Naš cilj je osvajanje trofeja", kazao je nakon pobjede u Valenciji Luis Enrique, kojemu to bila 80. pobjeda u ravno 100 utakmica na klupi Barcelone i on ozbiljno prijeti rekordima koje je postavio Guardiola.

Guardiolina Barcelona je 2011. godine osvojila naslov prvaka sa četiri boda više od Real Madrida, a u finalu Lige prvaka su pobijedili Manchester United. Niz od 28 pobjeda prekinut im je tada porazom od porazom od Betisa u četvrtfinalu Kupa kralja, a Luis Enrique će priliku za obaranje rekorda imati također u Kupu Kralja kada u srijedu u uzvratnoj utakmici polufinala kod Valencije brani prednost od čak 7:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider