Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet najbolji

Ludnica u Mostaru: Zrinjski obranio naslov prvaka BiH!

Uoči posljednjih 90 minuta imali su zicer na svom terenu kojeg nisu propustili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara drugu su godinu zaredom, a treći put u posljednje četiri sezone osvojili naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Oni su u susretu posljednjeg, 32. kola sa 3:0 svladali Slobodu iz Tuzle pred rekordnih 12.000 gledatelja na stadionu Bijeli brijeg.

Prva dva gola na utakmici postigao je Nemanja Bilbija (11, 42), a konačni rezultat postavio je Jasmin Mešanović (59).

Naslov prvaka izazvao je buru oduševljenja u Mostaru. Nakon što je sudac Irfan Peljto označio kraj susreta na stadionu je nastalo veliko slavlje, bakljada i skandiranje "Zrinjski šampion". Ipak, pokal i medalje momčadi Zrinjskog bit će uručene tek u 21:00 zbog odluke Nogometnog saveza BiH jer su tri momčadi konkurirale za prvaka.

Do posljednjeg kola mostarski klub imao jedan bod prednosti ispred sarajevskog Željezničara i dva ispred Sarajeva i samo je pobjeda jamčila obranu naslova prvaka. Sarajevo je u posljednjem kolu izgubilo kod Krupe na Vrbasu sa 0:1, dok je Željezničar na svom travnjaku pobijedio momčadi Radnika iz Bijeljine sa 2:1. Zrinjski je tako prvenstvo završio sa 64 boda, Željezničar sa 63, a Sarajevo sa 59.

Mostarska ekipa ovu je pobjedu posvetila te na travnjak pod Bijelim Brijegom izašla s majicama malenoga dječaka Luke Lovrića koji je nedavno poginuo u zrakoplovnoj nesreći kod Mostara. Mali Luka je bio kapetan pionirske momčadi Zrinjskog.

Neviđena euforija vladala je u Mostaru uoči posljednjeg kola, a uoči susreta protiv Slobode poruke potpore uputili su i hrvatski nogometni reprezentativci Luka Modrić i Danijel Subašić, košarkaš Bojan Bogdanović i hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović a čak su i mostarski svećenici pozivali na odlazak na stadion nakon svetih misa.

Zrinjskom je ovo peti naslov prvaka BiH, nakon 2005., 2009., 2014. i 2016.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider