Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poziv navijačima

VIDEO Hajduk objavio veliki posao sa svojim kapetanom

Svečano je ovog utorka bilo na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji vratar HNL-a Lovre Kalinić potpisao je novi ugovor s Hajdukom koji traje do 30. lipnja 2021. godine.

Kalinićevim potpisom predsjednik Ivan Kos skinuo je s leđa veliki pritisak jer hrvatski reprezentativac prije nekoliko mjeseci ušao je u posljednju godinu ugovora. Teoretski, postojala je mogućnost da već s prvim danom 2017. godine potpiše za novi klub i priključi im se na ljeto, a u tom scenariju Hajduku bi pripala tek naknada za razvoj koju propisuje FIFA, u iznosu od par stotina tisuća eura.

Novi ugovor kao temelj za veliki transfer

Takvo nešto nije dolazilo u obzir, tvrdi Kalinić.

"Ako dođe do transfera, tada će klub koji me želi morati dati određeni novac da me dovede. Nisam tip koji želi otići iz Hajduka i klubu koji mi je dao sve ne dati ništa. To ne bi bilo fer", izjavio je kapetan Bijelih.

Kad se Kalinić bude prodavao, Hajduk će moći računati na milijunsku odštetu. Predsjednik Kos otkrio je kako u ugovoru postoji iznos fiksne odštete koju zainteresirani klub mora platiti.

Minule zime Kalinić je bio blizu transfera u Aston Villu, ali to se nije realiziralo zbog strogih engleskih pravila oko radne dozvole. Villa je nudila 6.5 milijuna eura od čega bi Hajduku pripalo nešto manje od pet milijuna. Kalinića to nije pokolebalo, nastavio je s odličnim obranama i uskoro će imati novu priliku za odlazak na Otok jer od 1. siječnja 2017. radna dozvola neće biti potrebna za hrvatske nogometaše.

Poruka svim roditeljima

Na današnjoj svečanosti Kalinić je poslao poruku brojnim roditeljima čija djeca treniraju nogomet.

"Stvarno ima vrhunskih talenata, ali ne smiju roditelji rješavati svoje probleme preko djeteta nego jednostavno pustiti da se dijete razvija i samo dođe do nekih stvari u životu. Ako si stvarno vrijedan i radiš i boriš se, tvojih pet minuta će doći kad-tad."

Na koncu je Kalinić pozvao sve navijače na druženje u Hajdukov Fan shop na Poljudu u srijedu 28. rujna s početkom u 18:00. Svi koji dođu moći će tijekom 91 minute druženja kupiti Lovrin dres po promotivnoj cijeni, a kapetan Bijelih će svaki dres potpisati i posebno posvetiti novom vlasniku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider