Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uložili milijune, dobili ništa

Lov i službeno počinje: Realov as potvrdio odlazak. Besplatno!

Objavom Realova veznjaka počinju licitacije bogatih klubova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sami Khedira potvrdio je u izjavi za Kicker ono o čemu se već duže vrijeme špekuliralo - na kraju sezone napustit će Real.

Khedira je nakon odličnih partija na Svjetskom prvenstvu 2010. potpisao za Real koji je Stuttgartu platio 14 milijuna eura odštete. Kad je dolazio, njemački reprezentativac je potpisao petogodišnji ugovor težak pet milijuna eura po sezoni.

Još prošlog ljeta Real se nadao da bi mogao prodati njemačkog reprezentativca kako bi vratio barem dio uloženog novca, ali prodaja se nije dogodila, niti tad niti u zimskom prijelaznom roku. Sad će na ljeto otići besplatno, kao jedan od lošijih poslova Reala koji je ukupno u Khediru uložio 39 milijuna eura, a zauzvrat na terenu nije dobio ono što je očekivao.

Ukupno je Khedira za Real Madrid u svim natjecanjima nastupio u 161 utakmici, ali već duže vrijeme njegova je uloga minorna. Primjerice, ove je sezone upisao 17 nastupa, ali samo je u četiri navrata krenuo u početnom sastavu (dvaput u Primeri).

Arsenal ima pole-position

I prije sinoćnje objave njegovo se ime ponajprije vezalo uz Arsenal, gdje bi Arsene Wenger želio povećati njemačku koloniju (tamo su već Özil, Mertesacker i Gnabry). Pep Guardiola je i prošlog ljeta nastavio hispanizaciju Bayerna, doveo je Bernata, Reinu i Xabija Alonsa, a upravo zbog ovog posljednjeg, kojeg Guardiola obožava, Khedira vjerojatno neće prijeći u Bayern.

Zasad je poznato tek da si nigdje ne želi zatvoriti vrata: "Jesam li otvoren prema interesu Schalkea? Otvoren sam za mnoge opcije", diplomatski je Khedira odgovorio nakon utakmice u kojoj je klub iz Gelsenkirchena umalo izbacio Real iz Lige prvaka.

A sigurno je samo jedno: Khedira će uz Barcelonina Danija Alvesa ovog ljeta biti najtraženiji igrač bez ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider