Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Repovi s derbija

Ljutiti Mamić: Sudac je napravio cirkus od utakmice, bolje da se ostavi suđenja

Rijeka i Dinamo su u 27. kolu HNL-a odigrali su 2:2. Domaćini su poveli, modri okrenuli utakmicu da bi Josip Radošević u posljednjim sekundama postavio konačni rezultat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Čestitam svojim igračima na izvrsnoj prezentaciji, čestitam i Rijeci na onome što je prikazala. Ma nemam što više reći ...'', suzdržao se trener Dinama Zoran Mamić u uvodu.

FOTO Drama na Kantridi: Radošević u sudačkoj nadoknadi spasio Rijeku!

Domaći strateg Matjaž Kek je dodao:

''Kada postigneš pogodak u 94. minuti, moraš biti zadovoljan bodom. Dobili smo dva jeftina pogotka, znali smo da će Dinamo biti jači u pas-igri, ali nismo u pojedinim trenucima utakmice bili dovoljno hrabri. Naročito nisu bili dovoljno hrabri neki igrači od kojih se to očekuje. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, zamjene su ovaj put podignule ritam utakmice, nismo klonuli duhom kada smo primili pogodak. Mislim da je utakmica demantirala svih koji su očekivali lagani pristup, gledali smo utakmicu odigranu u europskom štihu prema agresivnosti.''

Nakon toga je krenuo Mamićev monolog posvećen suđenju Marija Strahonje.

''Ispričavam se za onakvo ponašanje! Onako se ne smije ponašati ni jedan trener, ali stojim kod svojega. Suci donose niz odluka na našu štetu, a mi šutimo i pravimo se gospoda. U Puli nam je ovaj sudac isključio igrača bez ikakvog razloga, sjećate se kada u Kup utakmici nije se dosuđena ruka Vešoviću... Ništa nisam rekao, jer je Rijeka u toj utakmici bila bolja. Međutim, ovo danas... Sudac je napravio cirkus od utakmice. Najprije nije dao Sharbiniju žuti karton zbog kojega bi u drugom dijelu bio isključen, onda isključi Fernandesa s klupe zato jer je slavio pogodak... Pa cijela je riječka klupa slavila, kada su postigli pogodak! Na kraju dosudi korner iako se lijepo vidjelo da je lopta otišla u aut! Ne, nisam vidio snimku kontakta Eduarda i igrača Rijeke, pa neću ništa govoriti. Dobio sam desetak sms-poruka u kojima mi prijatelji kažu da je Eduardo prvo pokupio loptu'', rekao je Mamić.

Na to se nadovezao Kek.

''Neću ništa govoriti o kontaktu Eduarda i Jugovića dok ne vidim snimku, meni se učinilo da je bio prekršaj. Razumijem Zokija, bio sam u sličnoj situaciji nedavno. Previše pričamo o sucima. Radiš cijeli tjedan, pripremaš se, a onda ovisiš o sudačkim odlukama'', zaključio je Kek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider