Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razbijeni katalonci

Liverpool ponizio Barcu u spektaklu na Wembleyju pred 90 tisuća gledatelja!

Navijači Liverpoola imaju razloga za zadovoljstvo nakon viđenog na Wembleyju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osam dana uoči službenog početka nove sezone za jedne i druge, Liverpool i Barcelonaodigrali su prijateljski susret na velebnom londonskom Wembleyju u sklopu International Champions Cupa. Momčad Jurgena Kloppa slavila je protiv španjolskog osvajača dvostruke krune s čak 4:0 pred 90 tisuća gledatelja!

Liverpool je poveo pogotkom pojačanja Sadija Manea u 15. minuti kada je završio lijepu akciju Firmina i Lallane koji je asistirao za prvi gol. Nakon pokušaja kapetana Hendersona, Javier Mascherano je autogolom povećao prednost Redsa u 47. minuti, a samo minutu kasnije Origi povećava na 3:0 nakon asistencije Kevina Stewarta.

U sudačkoj nadoknadi konačnih 4:0 postavio je sjajni srpski mladi nogometaš Marko Grujić koji zabija u gotovo svakoj utakmici u kojoj dobije šansu.

Klopp je na početku susreta izveo vrlo jaku postavu s Coutinho i Maneom na krilima te Firminhom u sredini napada. Iza njih su bili Can, Lallana i još jedno pojačanje Wijnaldum. Obranom je ravnao naš Dejan Lovren koji je na kraju susreta izašao zbog lakše ozljede, a zanimljivo je kako je Klopp na lijevog beka stavio Milnera.

Luis Enrique je u napadu Luisa Suareza i Lea Messija, dok je Neymara (koji je u Riju na OI 2016) 'glumio' na pripremama vrlo dobri Munir. U sredini terena uz Busquetsa su bili Arda Turan te Denis Suarez, povratnik iz Villarreala.

U drugom dijelu utakmice Klopp je ubacio Morena, Hendersona, Origija, Stewarta, Markovića, Ingsa Grujića… dok je Enrique ipak morao ubaciti prvotimce koji su malo smirili uragan Engleza - Iniestu, Rakitića, Piquea i Brava te Sergija Roberta, Dignea itd…

Liverpool sljedeće nedjelje u 1. kolu Premierlige gostuje na Emiratesu kod Arsenala, dok Barcelona službenu u novu sezonu ulazi prvom utakmicom Superkupa u Sevilli također u nedjelju 14. kolovoza.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider