Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važan gol Mikela

VIDEO Cavani ušao i donio pobjedu PSG-u, Benfica u 91. dobila Zenit!

Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala Lige prvaka.

Nakon prvih dviju utakmica osmine finala Lige prvaka u prednosti su PSG koji je s 2:1 pobijedio Chelsea i Benfica koja je s 1:0 svladala Zenit.

Pogotke su za Parižane dali Zlatan Ibrahimović (39) i Edinson Cavani (78), dok je strijelac za Chelsea bio John Obi Mikel (45+1). 

Francuski prvak zasluženo je pobijedio kao domaćin u prvoj utakmici u jednom od šlagera osmine finala Lige prvaka, no Chelseaju, unatoč porazu, pogodak Mikela daje nadu da na svom Stamford Bridgeu mogu nadoknaditi zaostatak. 

VIDEO PSG - Chelsea 2:1

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Chelsea, koji je u 23. minuti praktički prvi puta došao na protivničku polovicu. Ubačaj Pedra došao je na glavu Diega Coste koji puca s pet metara, a vratar Trapp čudesno brani i odbija loptu na gradu. Nakon slabih pokušaja di Marije i Ibrahimovića, Parižani su poveli u 39. minuti iz slobodnog udarca kojeg je skrivio Obi Mikel. S 20 metara silovito je opalio Ibrahimović, a lopta na putu prema golu pogađa nesrretnog Mikela i vara vratara Courtoisa.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Mikel se iskupio izjednačujućim golom. Nakon ubačaj s kuta Wiliana Diego Costa je glavom prenio loptu do potpuno samog Nigerijca kome nije bilo teško s pet metara zastresti mrežu. 

Odlični i Trapp i Courtois

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom Diega Coste čiji udarac brani Trapp, a u 53. minuti na suprotnoj strani udarac Ibrahimovića zaustavlja Curtois. U 60. minuti izglednu priliku imao je i Lucas, no belgijski vratar na golu Chelsea je opet siguran. U 73. minuti u igru je ušao Cavani, a samo pet minuta kasnije Urugvajac je zabio. Točno dodavanje Di Marije Cavani je iskosa iz prve, iz vrlo teškog kuta, poslao pored istrčalog vratara Curtoisa. Belgijanac se iskupio u 90. minuti kada je obranio udarac Ibrahimovića iz blizine, a u sljedećem napadu Pedro je promašio šansu za izjednačenje.

VIDEO Benfica - Zenit 1:0

Benfica u prvoj minuti sudačke nadoknade stigla do pobjede protiv Zenita. Strijelac jedinog pogotka bio je Jonas.

Bila je to utakmica s očajnim prvim i tek nešto boljim drugim poluvremenom u kojem se sve najzanimljivije dogodilo u posljednjim minutama. U prvom poluvremenu gledatelji su vidjeli igru bez pravih prilika. Benfica je u prvih 45 minuta uputila samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, dok Zenit niti jednom nije zaprijetio vratima Portugalaca. Prvu opasniju situaciju pred domaćim vratima vidjeli smo u 51. minuti kada je Witsel pucao s ruba kaznenog prostora, no Julio Cesar je bio spreman.

Najbolju priliku Benfica je imala u 69. minuti kada je Gaitan izbio ispred Lodigina, no pucao je ravno u njega. U 72. minuti zaprijetio je i Jardel, no niti on nije pogodio ruska vrata. U 89. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Criscito, a domaćin je minutu kasnije iskoristio igrača više. Gaitan je ubacio, a Jonas je udarcem glavom svladao vratara Zenita.

Uzvratni susreti su 9. ožujka u Londonu i St Peterburgu.

U srijedu su na rasporedu još dvije utakmice, a sastaju Roma - Real Madrid, te Gent - Wolfsburg. Preostale četiri utakmice osmine finala igrat će se idućeg tjedna. U utorak, 23. veljače snage će odmjeriti Arsenal - Barcelona, te Juventus - Bayern, a dan kasnije Dynamo Kijev - Manchester City, te PSV Eindhoven - Atletico Madrid.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider