Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prošao ludogorec

Porto nokautirao Romu usred Rima, Subašić i Monaco u Ligi prvaka!

Odigrano je pet uzvratnih utakmica play-off runde Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porto, Celtic, Legia, Monaco i Ludogorec prvih je pet momčadi koje su izborile nastup u skupini Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica play-off faze najelitnijeg klupskog natjecanja. Iznenađenje večeri priredila je portugalska momčad, koja je slavila u Rimu protiv Rome s 3:0.

Velike zasluge za takav rezultat idu nesmotrenim igračima Rome, koji su zaradili čak dva IZRAVNA crvena kartona. Najprije je u prvom poluvremenu pocrvenio kapetan Daniele De Rossi, a onda je u nastavku zbog sličnog starta travnjak morao napustiti Emerson.

Porto je rano poveo, održavao prednost, a onda je nakon drugog crvenog kartona u svega par minuta zabio drugi i treći pogodak. S 1:1 iz prve utakmice Porto je s ukupinih 4:1 izborio Ligu prvaka.

Monaco za koji brani naš Danijel Subašić prošao je španjolski Villarreal nakon što je slavio i u drugoj utakmici. Francuski doprvak slavio je u prvoj utakmici u Španjolskoj s 2:1, a večeras je potvrdio prolaz pobjedom 1:0 nakon što je švedski sudac Jonas Eriksson dodijelio nepostojeći jedanaesterac domaćinu. Fabinho ga je realizirao u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Ludogorec je u češki Plzen stigao s prednošću 2:0, a ulazak u skupinu Lige prvaka, drugi u klupskoj povijesti, izborio je nakon odigranih 2:2. Viktoria je dva puta vodila, no Bugari su u oba navrata uspjeli nadoknaditi minus.

Celtic je bio na rubu ispadanja u Izraelu kod Hapoel Beer Sheve, ali je u konačnici izdržao pritisak i s porazom 2:0 prošao u Ligu prvaka. Škoti su u prvoj utakmici slavili s tri pogotka prednosti (5:2), te su zahvaljujući tome izborili prolaz.

Spomenimo i da je nastup u Ligi prvaka izborila poljska Legija, koja je u Varšavi odigrala 1:1 s irskim Dundalkom. Na tom je susretu viđen prekrasan pogodak irske momčadi čiji je autor bio Robbie Benson. Prvi susret završio je slavljem poljske momčadi rezultatom 2:0.

U srijedu će svoj uzvratni susret igrati i zagrebački Dinamo koji gostuje u Salzburgu kod Red Bulla. Prva utakmica završila je rezultatom 1:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider